12. června 2009 • 21:26

Rochus postoupil v Halle do semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický tenista Olivier Rochus se na turnaji v Halle probojoval z kvalifikace už do semifinále poté, co dnes porazil ve třech setech jednoho z pěti německých čtvrtfinalistů Benjamina Beckera.



V sobotu se momentálně 136. hráč světa postaví do cesty hlavnímu favoritovi turnaje Novaku Djokovičovi, s kterým se dosud utkal dvakrát a vždy zvítězil.

"Bude to zajímavý zápas. Na trávě hraje výborně. Prošel tu kvalifikací, takže už má na trávě něco odehráno," prohlásila srbská hvězda, která si zajistila postup hladkou výhrou 6:1, 6:4 nad Rakušanem Jürgenem Melzerem.

Rochus se snaží o návrat mezi elitu po loňské operaci ramene, po níž hrál vesměs challengery. "Mám velkou radost, tohle je pro mě fantazie," radoval se osmadvacetiletý vítěz dvou turnajů ATP.V Halle měl blízko k semifinálové účasti už před třemi roky, kdy měl v duelu s pozdějším šampionem Rogerem Federerem ze Švýcarska čtyři mečboly. "Ani jsem si na to nevzpomněl.

Dneska to byl jiný zápas," uvedl Rochus, jenž byl v žebříčku nejvýše na 24. místě.Ve druhém semifinále se odehraje souboj mezi současnou německou jedničkou Philippem Kohlschreiberem a zkušeným Tommym Haasem.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Djokovič (2-Srb.) - Melzer (Rak.) 6:1, 6:4,
Kohlschreiber - Beck (oba Něm.) 3:6, 6:3, 6:3,
O. Rochus (Belg.) - Becker (Něm.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:3,
Haas - Zverev (oba Něm.) 7:6 (7:5), 6:2.

Semifinálové dvojice:

Djokovič - O. Rochus,
Kohlschreiber - Haas.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud