6. října 2023 • 13:09

Muchovou a Vondroušovou čeká první Turnaj mistryň, rozhodlo se v Pekingu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Karolína Muchová a Markéta Vondroušová si poprvé v kariéře zahrají Turnaj mistryň. O jejich postupu na elitní akci pro osmičku nejlepších hráček sezony rozhodly porážky Marie Sakkariové a Jeleny Ostapenkové ve čtvrtfinále v Pekingu. Obě rivalky už na zbývajících turnajích WTA v sezoně nemohou získat dostatek bodů, aby české reprezentantky v letošním žebříčku předstihly.



Wimbledonská šampionka Vondroušová figuruje v pořadí Singles Race na šestém místě, finalistka Roland Garros Muchová je sedmá. Poslední postupové osmé místo drží Uns Džábirová z Tuniska. Ve čtyřhře mají na Turnaji mistryň jistý start Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Řekyně Sakkariová ztroskotala na devatenáctileté Američance Coco Gauffové, která po suverénním výkonu zvítězila 6:2, 6:4 a svou rekordní sérii prodloužila na 16 výher. Více vítězství v řadě v této sezoně na WTA Tour žádná tenistka nevybojovala.

Třetí nasazená Gauffová naposledy prohrála začátkem srpna v Montrealu, poté po finálové výhře nad Muchovou vyhrála turnaj v Cincinnati a následně na US Open získala první grandslamový titul. Nyní na ni recept nenašla ani Sakkariová, jež před dvěma týdny slavila zisk trofeje v Guadalajaře a v závěru sezony útočila na postup do Cancúnu. Turnajová šestka rozjeté Američance podlehla za 80 minut.

Sakkariová k udržení naděje na Turnaj mistryň potřebovala uhrát na turnaji WTA1000 v Pekingu alespoň semifinále. Nyní může doufat ve start pouze z pozice náhradnice. Třináctá nasazená Ostapenková, jež je v letošním žebříčku na 14. místě a její šance na Turnaj mistryň byly spíše teoretické, podlehla Rusce Ljudmile Samsonovové 3:6, 2:6.

Jako další se Gauffové postaví bývalá světová jednička Iga Šwiateková. Druhá nasazená Polka nevyužila proti Caroline Garciaové setbol, nakonec ale Francouzku zdolala po třísetové bitvě 6:7, 7:6, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud