11. září 2015 • 21:05

Šok na US Open! Královna Serena končí v semifinále, prohrála s Vinciovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE
Americká tenistka Serena Williamsová kalendářní Grand Slam nezíská. V semifinále US Open prohrála s Robertou Vinciovou z Itálie 6:2, 4:6 a 4:6. Ve finále se jí postaví krajanka Flavia Pennettaová. Čtvrtfinálová přemožitelka Petry Kvitové si v dnešním semifinále poradila se světovou dvojkou Simonou Halepovou z Rumunska po setech 6:1 a 6:3.


Dvaatřicetiletá Vinciová se postarala o prvotřídní senzaci, protože ve Flushing Meadows nebyla nasazená a s Williamsovou ve čtyřech předchozích zápasech neuhrála ani set. Černou sérii ukončila ve druhé sadě a nevzdala se, ani když ve třetí prohrávala 0:2. Okamžitě sebrala soupeřce servis a totéž se jí povedlo i za stavu 3:3. Když poté odvrátila dva brejkboly, postup do premiérového finále grandslamu si 43. hráčka světa pohlídala.

Třiatřicetileté Pennettaové patří v žebříčku WTA 26. příčka, ale proti Halepové zúročila zkušenosti. První sadu získala italská hráčka za 29 minut a ve druhé ji nerozhodila ani ztráta 1:3. Poté získala pět gamů za sebou a zápas, který byl kvůli dešti o den odložen, po hodině ukončila.

"Je to neuvěřitelné. Ani mě nenapadlo, že bych mohla postoupit takhle daleko, ale myslím, že dneska jsem hrála opravdu výborně," citovala agentura Reuters Pennettaovou, která se také chystá na první grandslamové finále. "Od začátku se snažím nemyslet na los a prostě hraju. Soustředím se jen na to, co mám dělat na kurtu a vyšlo to. Mám velkou radost," dodala.

Pennettaová si zahraje o jedenáctý titul v kariéře, ale první od března 2014, kdy triumfovala v Indian Wells. Vinciová je na tom podobně, bude usilovat o desátý triumf a první od července 2013. Vzájemnou bilanci má mírně lepší Pennettaová v poměru 5:4. Uspěla i před dvěma lety ve čtvrtfinále US Open, v němž se Italky utkaly dosud naposledy.

Výsledky:

Ženy:

Dvouhra - semifinále:

Vinciová (It.) - S. Williamsová (1-USA) 2:6, 6:4, 6:4,
Pennettaová (26-It.) - Halepová (2-Rum.) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:

Dellacquaová, Švedovová (4-Austr./Kaz.) - Grönefeldová, Vandewegheová (Něm./USA) 6:7 (3:7), 7:5, 7:5.

Smíšená čtyřhra - finále:

Hingisová, Paes (4-Švýc./Ind.) - Matteková-Sandsová, Querrey (USA) 6:4, 3:6, 10:7.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud