12. září 2015 • 13:26

Williamsová po prohře odbyla novináře: Neptejte se, jak jsem zklamaná!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se prostě nečekalo, porážka Sereny Williamsové v pátečním semifinále US Open s Robertou Vinciovou zaskočila celý tenisový svět. A především pak samotnou Američanku, která tak nedosáhla na kalendářní Grand Slam - čtyři vítězství na nejprestižnějších turnajích v jednom roce. Williamsová na tiskové konferenci ocenila svou soupeřku, o svých pocitech z vyřazení ale mluvit nechtěla.



Sobotní finále ženské dvouhry na US Open bylo výjimečně vyprodané dřív, než mužský souboj o titul - fanoušci už už před sebou viděli historický okamžik, kdy Serena Williamsová zvedne nad hlavu čtvrtou grandslamovou trofej za rok.

Jenže dvaatřicetiletá nenasazená Vinciová předvedla v pátek životní výkon a tenhle scénář brutálně přepsala. „Hrála doslova jako smyslů zbavená,“ prohlásila Serena na tiskové konferenci pochvalně na adresu Vinciové, ale své nitro obnažit odmítla.

„Nechci mluvit o tom, jak moc velké je to pro mě zklamání,“ zpražila novináře. „Jestli máte nějaké jiné otázky, jsem otevřená na ně odpovědět.“

Pro soupeřku ale měla jen slova uznání. "Šla za svým snem i v takovém věku. Myslím, že by měla být příkladem pro ostatní, protože hrála naprosto neuvěřitelně," uvedla Williamsová, která prý nebyla pod tlakem.

„Říkala jsem vám, že žádný tlak necítím. Nikdy jsem tady necítila tlak, že musím vyhrát. To jsem říkala od začátku,“ prohlásila viditelně rozladěná Serena, které utekla šance vyrovnat se Steffi Graffové, jež vyhrála všechny grandslamové turnaje v roce 1988.

„Vyhrála jsem letos tři Grand Slamy a vyhrála jsem i čtyři v řadě. To je dost dobré,“ dodala Williamsová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud