Pavel Novotný
9. září 2016 • 09:50

Serena hořela a fanoušci? Po dvojchybách Plíškové zněl aplaus

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měla to být pro domácí hvězdu celkem jasná záležitost. Serena Williamsová bojovala o postup do finále US Open s Karolínou Plíškovou, ale navzdory všeobecnému očekávání česká tenistka domácí favoritku od začátku přehrávala a nakonec se po vítězství 6:2, 7:6 radovala z postupu, ve kterém se utká s Angelique Kerberovou. Domácí fanoušci demolici své hrdinky nesli hodně nelibě. Každou dvojchybu české jedničky ocenili bouřlivým potleskem.



Po vyřazení Venus zničila Karolína Plíšková sny další americké hrdinky. Serena Williamsová měla na „svém“ US Open završit fenomenální jízdu ziskem 23. grandslamového titulu, čímž by se odpoutala od dosavadní rekordmanky Steffi Grafové. Od druhého gamu však bylo jasné, že narazila na soupeřku, která nemá pro její plány pochopení.

Čtyřiadvacetiletá česká tenistka hned ve třetí hře poprvé prolomila soupeřčino podání, zatímco na vlastním servisu pálila na nešťastnou světovou jedničku jeden vítězný servis za druhým. Do náznaku problémů se rodačka z Loun dostala v prvním setu až za stavu 3:2 ve svůj prospěch, kdy udělala dvě dvojchyby.

To rozpoutalo mezi domácími příznivci neskrývanou vlnu nadšení. Každou z chyb Češky doprovázel na stadionu Arthura Ashe nesportovní hromový aplaus domácích fanoušků, kteří se tak snažili nabudit domácí hvězdu. Vítězka turnaje ze Cincinnati se však rozhodit nenechala, na zaraženě působící dvaadvacetinásobnou grandslamovou vítězku vyslala další nechytatelná podání a game získala.

Naděje domácí megahvězdy spláchla dalším prolomeným podáním a první set v klidu ovládla 6:2.

Pochvala od trenéra Sereny

Ve druhé sadě obě tenistky prohrály svůj servis jen jednou a o osudu setu tak musel rozhodnout až tiebreak. Po něm slavila nakonec postup o deset let mladší Češka. Poslední míček utkání trošku paradoxně ukončila dnes již bývalá světová jednička dvojchybou.

„Občas jsem si říkala, že by mohla udělat dvojchybu. Vím, že takhle by člověk přemýšlet neměl, chtěla jsem si to v první řadě uhrát sama, jsem opravdu šťastná. Dala jsem do toho všechno a jsem ráda, že se to vyplatilo,“ popisovala své pocity grandslamová finalistka.

Po konci utkání nakonec sbírala uznání ze všech stran. Včetně trenéra Sereny Williamsové Patricka Mouratogloua. "Velká gratulace. Skvělé léto pro Karolínu Plíškovou a úžasný turnaj. Přeju hodně štěstí ve finále," vzkázal. 

V něm vyzve německou tenistku a nastávající světovou jedničku Angelique Kerberovou, která porazila Caroline Wozniackou 6:4, 6:3. (v sobotu od 22.00, vysílá O2 TV Sport) Česká tenistka se posune v novém vydání žebříčku s jistotou na šesté místo, pokud celý turnaj vyhraje, bude pátá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud