13. září 2021 • 10:55

Medveděv oslavil triumf jako mrtvá ryba. Na beton to bolí, smál se

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netradiční oslavu premiérového grandslamového titulu zvolil ruský tenista Daniil Medveděv po vítězství nad Srbem Novakem Djokovičem ve finále US Open. Poté, co proměnil třetí mečbol, se neohrabaně sesunul k zemi, kde zůstal bez pohnutí ležet na boku a vyplázl jazyk. Gesto „mrtvé ryby“ bylo imitací gólové oslavy v jeho oblíbené videohře FIFA.



„Není jednoduché to předvést na tvrdém povrchu. Trochu to bolí, ale jsem rád, že jsem to udělal, kvůli sobě i kvůli kamarádům,“ řekl druhý hráč světového žebříčku, který přišel na nápad během letošního Wimbledonu. Konzultoval to s ostatními hráči FIFA, kteří oslavu označili za legendární.

Gesto ocenili i diváci, kteří v závěru zápasu při Medveděvově servisu i přes výzvy rozhodčího bučeli a pískali. „Bylo to nepříjemné. Určitě jsem kvůli tomu udělal pár dvojchyb. O to bylo sladší, že se mi při třetím mečbolu nakonec povedlo první podání,“ prohlásil pětadvacetiletý tenista.

Daniil Medveděv předvedl po triumfu na US Open mrtvou rybu
Daniil Medveděv předvedl po triumfu na US Open mrtvou rybu

Medveděv uspěl v grandslamovém finále na třetí pokus a stal se třetím ruským grandslamovým šampionem. Předloni v New Yorku prohrál v pěti setech se Španělem Rafaelem Nadalem, na letošním Australian Open mu nedal šanci Djokovič.

„Fakt, že jsem porazil někoho, kdo měl na grandslamech bilanci 27:0, zdolal mě v Austrálii a usiloval o obří zápis do historie, mi určitě dodá sebevědomí do dalších turnajů na betonu,“ řekl Rus. „Uvidíme, jak to bude vypadat na dalších površích,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud