5. září 2023 • 22:30

Strýcová odehrála poslední zápas kariéry. Djokovič je v semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Strýcová sehrála poslední utkání kariéry. Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně ukončila rozlučkové turné prohrou ve čtvrtfinále smíšené čtyřhry na US Open, kde nestačila po boku Mexičana Santiaga Gonzáleze na japonsko-chorvatský pár Ena Šibaharaová, Mate Pavič 4:6, 6:7. Prvním semifinalistou grandslamového US Open se stal Srb Novak Djokovič, který porazil domácího Američana Taylora Fritze 6:1, 6:4, 6:4.



Bývalá světová jednička ve čtyřhře Strýcová ukončila kariéru kvůli těhotenství v roce 2021. Po narození syna Vincenta se vrátila letos v dubnu na krátkodobé turné. Zúčastnila se turnajů v Madridu, Římě, Birminghamu, Eastbourne i grandslamového Wimbledonu, kde vyhrála stejně jako v roce 2019 s tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej titul ve čtyřhře. S domácími diváky se rozloučila během srpnového Prague Open.

Strýcová definitivně uzavřela kariéru na US Open. Na posledním grandslamovém turnaji sezony vypadla v 1. kole dvouhry s Estonkou Kaiou Kanepiovou a další působení s Markétou Vondroušovou ve čtyřhře zhatily před osmifinále zdravotní potíže její spoluhráčky.

Na okruhu WTA získala Strýcová dva tituly ve dvouhře a 32 ve čtyřhře. Šestkrát triumfovala v týmovém Fed Cupu a po boku Lucie Šafářové vybojovala také bronz na olympijských hrách v Riu de Janeiro 2016. Ve dvouhře jí patřilo nejlépe 16. místo, na grandslamu se dostala nejdále do semifinále Wimbledonu před čtyřmi lety.

Česko-mexický pár zahájil dnešní utkání proti Šibaharaové s Pavičem lépe a vedl v prvním setu 3:1. Od té doby však Strýcová s Gonzálezem uhráli jen jednu hru a úvodní sadu po 34 minutách ztratili. Ve druhém setu si oba páry držely servis až do zkrácené hry. Ve vyrovnané koncovce se Strýcové a Gonzálezovi podařilo odvrátit jeden mečbol, druhý však už soupeři využili.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 65 milionů dolarů):

MUŽI:
Čtvrtfinále
Djokovič (2-Srb.) - Fritz (9-USA) 6:1, 6:4, 6:4.

SMÍŠENÁ ČTYŘHRA:
Čtvrtfinále:
Pavič, Šibaharaová (Chorv./Jap.) - González, Strýcová (Mex./ČR) 6:4, 7:6 (8:6).

JUNIORKY:
Dvouhra - 2. kolo:
Pawlikowská (Pol.) - Kovačková (13-ČR) 7:6 (7:4), 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud