Jan Jaroch
4. září 2023 • 23:20

Báro, promiň! Vondroušová oplakala po „masakru“ odhlášku z deblu

Autor: Jan Jaroch, inf
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW YORKU | Dramatické pondělí na US Open mělo pro Markétu Vondroušovou dva poločasy. Znavená sobotním půlnočním zápasem a s bolavým loktem postoupila wimbledonská šampionka s vypětím všech sil do čtvrtfinále amerického grandslamu přes domácí Peyton Stearnsovou (6:7, 6:3, 6:2). „Byl to masakr,“ ulevila si. Náročný program dne tím pro ni nekončil.



O pár hodin později měla nastoupit do 3. kola čtyřhry s  Barborou Strýcovou , svou kamarádkou a dětským vzorem. Hrozilo, že tím torpéduje své singlové naděje a ještě víc si zhorší zranění levačky. Nakonec se ze čtyřhry s těžkým srdcem odhlásila.

„Když Bára přišla, brečela jsem,“ popsala Vondroušová emotivní chvíle ze zákulisí. Kouč Jan Hernych elitní singlistku nabádal, ať neriskuje a vytáhne se z deblu. „Já na to: Nechci, je to Bářin poslední turnaj!“ líčila Vondroušová.

Strýcové nejdřív poslali vzkaz, pak jí to sdělili osobně. Sedmatřicetiletá veteránka už zažila dost, proto odpověděla, že obě musí hrát na sto procent, jinak nemá cenu na kurt chodit. „A já si vůbec nedokázala představit, co bych tam dělala. Zápas nejde jen tak odplácat,“ mínila Vondroušová, jež má dlouhou historii zdravotních problémů.

„Se zraněními jsem se dost natrápila, tak nechci, abych si vyrobila další problémy. Zdraví je přednější,“ uvedla čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova a děkovala Strýcové za pochopení. „Nenutila mě hrát, je skvělý člověk!“

Strýcová sama navrhla Vondroušové, ať v New Yorku spojí síly. Během Wimbledonu, kde jedna ovládla dvouhru a druhá čtyřhru, se sblížily. „Maky“ doteď nosí v tenisovém bagu obrázek od malého Vincenta, syna Strýcové, který si tam dala v Londýně pro štěstí.

Veteránka si dobře uvědomovala, že spojení s elitní singlistkou je risk. V takovém případě vždy hrozí odhlášení ze soutěže, pokud dotyčná postupuje turnajem v důležitější disciplíně. „Samozřejmě tahle situace může nastat, ale řešit ji budeme, až přijde,“ pokrčila rameny sedmatřicetiletá Strýcová po vítězném 2. kole deblu. To ještě netušila, že další mač už si s Vondroušovou nezahraje.

Na US Open má ovšem ještě jeden život. Stále zůstává ve hře v mixu, se čtyřicetiletým Mexičanem Santiagem Gonzálezem stojí ve čtvrtfinále. Až po něm kariéra Strýcové definitivně skončí.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud