Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Strýcová přišla kvůli Vondroušové o rozlučku, ale ukázala srdce: Maky, teď jdi a vyhraj to!

Autor: OB

Wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová (24) v pondělí odehrála osmifinále US Open a po třech setech se přes domácí hráčku probojovala do dalšího kola. O pár hodin později měla nastoupit na kurt po boku Barbory Strýcové (37), pro kterou je tento turnaj jejím posledním, ale kvůli zranění ramene se z deblu musela odhlásit. Zkušená tenistka, která si tedy svou derniéru užije ve smíšené čtyřhře, se nyní k rozhodnutí své kolegyně vyjádřila na Instagramu.

Všechno to vypadalo jako pohádka. Markéta Vondroušová porazila Američanku Stearnsovou a na newyorském grandslamu se dostala do čtvrtfinále vůbec poprvé. Hned vzápětí se měla o to stejné pokusit ve čtyřhře po boku Barbory Strýcové, kvůli poraněnému rameni to však nešlo. Nakonec se rozhodla z deblu odhlásit a pokusit se ruku vyléčit na středeční singl.

„Když Bára přišla, brečela jsem,“ popsala Vondroušová emotivní chvíle ze zákulisí. Kouč Jan Hernych elitní singlistku nabádal, ať neriskuje a vytáhne se z deblu. „Já na to: Nechci, je to Bářin poslední turnaj!“ líčila Vondroušová.

Ta jí však do zápasu nenutila a řekla, že pokud obě nebudou moct hrát na 100 procent, nemá cenu to lámat přes koleno. „Nenutila mě hrát, je skvělý člověk,“ dodala devítka světového žebříčku.

Někteří fanoušci však Markétu osočovali z toho, že se vykašlala na svou kolegyni, která hraje poslední turnaj kariéry jen pro to, aby mohla bojovat o své osobní úspěchy. Strýcová ale nyní tyto fámy vyvrátila fotkou na Instagramu, kde se usmívá společně se svou spoluhráčkou a je jasné, že k ní žádnou zášť necítí.

„Tohle se někdy stává. Byla to ale jízda a já si užila každou minutu. Teď jdi a celé to tu vyhraj,“ napsala k fotografii rodačka z Plzně.

Pro ostřílenou Strýcovou však zraněním její kamarádky turnaj nekončí. Své poslední profesionální chvíle si užije po boku mexického tenisty Santiaga Gonzáleze, se kterým nastupuje ve smíšené čtyřhře.

Barbora Strýcová přidala na Instagram fotku s Markétou a vyvrátila spekulace, že je na ní naštvaná.
Barbora Strýcová přidala na Instagram fotku s Markétou a vyvrátila spekulace, že je na ní naštvaná.