9. července 2014 • 15:05

CHAT: Bude Kvitová vládnout tenisu? Odpovídal expert Sportu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR P  | Na vlastní oči sledoval oba dva wimbledonské triumfy Petry Kvitové. Tenisový expert Sportu Jan Jaroch odpovídal na otázky čtenářů iSport.cz v ONLINE rozhovoru. Jak se česká tenistka změnila? Může triumf na nejslavnějším světovém turnaji zopakovat? Má na to stát se světovou jedničkou? Přečtěte si všechny odpovědi níže.



Jan Jaroch

Romana, 9. července 2014
Co říkáte na to,že se za 3 roky od Petřina 1.vítězství Wimbledonu zvýšila ODMĚNA ZE 30 milionů na 61 ? Čím to je ? Děkuji za odpověď
Klíčové je, že se mnohonásobně zvýšily odměny za porážky v 1. či 2. kole, i horší hráči mají tak lepší živobytí. Je to výsledek soustavného tlaku, především od tenistů z ATP, na to, aby se grandslamy férověji dělily o výdělky. Dlouhá léta totiž braly tenisty na hůl.
Tomáš Č., 9. července 2014
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jaký povrch Petře sedí nejméně? Předem děkuji za odpověď.
Rozhodně pomalá antuka, jako je třeba v Římě.
Pavel, 9. července 2014
Petra se svěřila,že chce hrát jen do 28 let..to jsou tedy už jen 4 roky.Co za tu relativně krátkou dobu může ještě v tenise dokázat ? Třeba si to ještě rozmyslí,ale pokuď ne,tak už před sebou nemá dlouhou kariéru..
Moc si nevybavuji, že by tohle někdy řekla. A osobně tomu moc nevěřím. Zvlášť, když tenis začala dělat v dost pozdním věku. Navíc se životnost tenistů i tenistek stále prodlužuje.
Karpat, 9. července 2014
Váš nejoblíbenější tenista a tenistka a proč je tomu tak?
Rafa Nadal, když jsem si přečetl jeho naprosto skvělou biografii, mám ho rád ještě víc. Z tenistek mám rád normální holky jako Petru, Li Na, Sam Stosurovou atd.
Petr1, 9. července 2014
Myslíte,že se jí podaří dostat na 1.místo a dlouho se tam udržet ?
Snad se jí to jednou povede, i když to bude ještě pár let trvat. Žebříček je ale v tenise až moc přeceňovaný. Důležitější je, že když je ve formě, může porazit kohokoliv. To se o moc hráčkách říct nedá.
Lumír Mistr, 9. července 2014
Vím, že to je ke slečně neuctivé. Ale není Petra trochu při těle? Myslím, že ji to musí limitovat nejen ve hře, ale i v náchylnosti ke zraněním.
Petra má prostě danou stavbu těla, když moc zhubne, míče jí tak nepoletí. To už jsme taky zažili. Důležitější bude trpělivě budovat fyzičku a zraněním přecházet.
Kamil, 9. července 2014
Dobrý den 1.Je reálné,že by P.K. vyhrála jiný grandslam než jenom Wimbledon? 2.Má ČR v juniorech ještě větší talent,který by mohl do budoucna vyhrávat grandslamy častěji? 3.A kdy bude(odhad)P.K. číslo 1. na žebříčku WTA? Děkuji za odpovědi.
Dobrý den, 1. určitě to reálné je. Osobně si myslím, že pokud se ještě fyzicky zlepší, může být hodně nebezpečná na rychlé antuce v Paříži. Šlo by o podobný vývoj, jaký udělala Šarapovová. 2. Tohle se o juniorech nedá odhadnout, ale taková Markéta Vondoušová skutečně vypadá hodně slibně. 3. Tak za 2 roky by na to mohla být připravená. Díky, mějte se fajn.
Palo Lukac, 9. července 2014
Dobrý deň, popravde veľmi Petru nemusím, ale tento Wimbledon som jej držal palce, lebo to bola "iná Petra". Hlavne ma potešilo, keď vo finále tak dominovala nad Bouchardovou, lebo tá sa tvári, ako by už vyhrala prinajmenšom 10 grandslamov a 3 Turnaje Majsteriek. Aký je podľa vás hlavný rozdiel medzi Petrou a Eugenie?
Dobrý den, píšete o něm vlastně sám. Coby holky jsou totálně jiné, Petra je přátelská a normální. Bouchard se ve dvaceti chová jako superhvězda. Bylo vážně zarážející, když mi hned dva ostřílení kanadští novináři ve Wimbledonu říkali, jak drží Petře palce, aby ji porazila. Tenis ale umí skvěle obě dvě, Petra měla na trávě velkou převahu, na jiném povrchu by to zdaleka tak jasné nebylo.
nikaa, 9. července 2014
Co si myslite o konci spoluprace s kondicnim trenerem p.Vsetickem?Musela skoncit?Jak to bere p.Vseticek?Jinak Petre moc gratuluji,je skvela-ja jsem ji podporovala a sledovala jeji zapasy i v obdobi,kdy se ji moc nedarilo..Nyni ukazala,jak se dovede zvednout;-)
Dobrý den, konec s Markem Všetíčkem byl bohužel nevyhnutelný, když se Petra s Radkem rozešla. Jejich spolupráce fungovala na vzájemném prolínání programů Petry a Radka. Co vztah skončil, byla už neudržitelná. Osobně mi je to dost líto, je to i velká škoda pro Petru, jelikož Marek je skutečná kapacita.
petrajf, 9. července 2014
Dobrý den, pane Jaroch, zajímalo by mě jak se Petra připravuje na utkání psychicky, jak a kde se nabíjí a co ji naopak dokáže takzvaně rozhodit? Děkuji.
Dobrý den, tak tohle je know-how jejího psychologa Michala Šafáře, do kterého moc nevidím. Mají svoje mentální cvičení, je to celoroční práce, ne jen o turnajích. Obecně má Petra ráda pozitivní lidi a pozitivní atmosféru kolem sebe.
Lukys, 9. července 2014
Myslíte, že český tenis bude mít v budoucnu hráče jako Kvitová nebo Berdych? Co říkáte třeba na výkony mladé Vondroušové, která ve svých 15 letech zatím mile překvapuje. A myslíte si, že je lepší hrát třeba 2-3 roky juniorské grandslamy (až třeba do 18 let) nebo je hrát třeba pouze 1 rok a už třeba v 16 letech se prosazovat do dospělého tenisu? Díky
Myslím, že bude, i když samozřejmě může nastat i hluché období. Třeba Markéta Vondroušová je ale skutečně ohromný talent. Lepší je podle mého zkoušet turnaje mezi dospělými, pokud na ně mladí alespoň trochu mají a nebudou prohrávat každý zápas. To vás posune víc, než hrát s juniory.
Eagle, 9. července 2014
Líbí se Vám více defenzivní tenis, který předvádí tenisté jako Halepová a Nadal nebo máte radši agresivnější pojetí, ve kterém zase vyniká Kvitová a třeba Berdych.
Já bych se Rafu nebo Halepovou dneska už neodvážil nazvat defenzivními hráči. Mně osobně se líbí pestrý útočný tenis, kdy se tenista hodně tlačí k síti. Něco takové, co letos ve Wimbledonu předváděl Federer.
Petra, 9. července 2014
Hezký den a obrovský dík lvici ! Zajímá nás, zda Petra neplánuje nějakej " exhibiční " zápas s Martinou Navrátilovou, která se netajila, že by si s ní ráda pinkla...Děkuji a ještě jednou, obrovská gratulace ať se na americké půdě jen a jedn daří..
Dobrý den, to je určitě dobrý nápad, o ničem takovém jsem ale zatím neslyšel. Lepší by ale asi byl společný debl, víc jak 30 let rozdílu v singlu by nebylo fér.
Lenka, 9. července 2014
Neskončí to jako minule, že vyhrála wimbledon a do dalšího wimbledonu se nic nedělo ? :) ale jinak jí gratuluji a držím palce :D
Jsem pevně přesvědčený o tom, že ne. Dneska už je Petra kompletně lepší hráčkou, zvládne to.
petrík, 9. července 2014
dobrej den.chtel bych se zeptat která je vaše nejoblíbenejší hráčka
Hodně jsem si oblíbil sestry Plíškovy, jsou zábavné a neberou se moc vážně. Navíc bydlí v Letňanech stejně jako já.
tomáš, 9. července 2014
Zdravím .kterou hráčku kromne krome Bouchardové považujete za nejvetší talent tenisu.
Madison Keys, je to ranařka, v devatenácti letech hraje naprosto skvěle. Tipnul bych si, že si s Petrou jednou zahrají finále Wimbledonu.
honza25, 9. července 2014
Dobrý deň. Myslite si, že petra je už dostatočne silna na to aby sa stala svetovou jednotkou?
Dobrý den, nejsem si jistý, že bude někdy dlouhodobě podávat tak konzistentní výkony, aby se jí jednou stala. Ale to nevadí, žebříček je vážně jen číslo. Lepší je mít Petru než Caroline Wozniackou, která byla jedničkou dlouhé týdny a ke grandslamovému titulu má daleko.
marty, 9. července 2014
Zdá se, že je Petra pořád zcela nevyzrálá osobnost ?
Kdo z nás byl ve 24 letech vyzrálou osobností? Já tedy ne.
Trouman, 9. července 2014
V jakém světě jste vy expert na tenis? Když jste v životě profesionálně tenis nehrál?
Díky svému zaměstnavateli mám přístup ke grandslamům, Davis Cupu i Fed Cupu, mluvím s lidmi kolem tenisu i s hráči samotnými. Dělám to už deset let, něco jsem pochytil, i když jsem skutečně tenis nikdy profesionálně nehrál.
Aleš P., 9. července 2014
Kolik hodin denně,Petra trénuje?
To lze těžko vyčíslit, na turnajích se již jen udržuje, v přípravných blocích se připravuje vícefázově.
marty, 9. července 2014
Není nyní optimismus znovu přehnaný, zvlášť když Petra bezprostředně řekla, že nového kondičního trenéra vyhledá až na konci sezony ???
Hledat nového kondičního po sezoně je rozumné, jelikož v tu dobu bude volných nejvíc lidí a máte největší šanci najít skutečně dobrého člověka. Rychlé řešení může být špatné. Bude teď hodně záležet na ní, aby byla stále poctivá a držela se rutiny, na kterou v posledních měsících najela. Jinak optimismus náš všch by měl být opatrný, Petra teď rozhodně nebude vyhrávat vše, kam přijede. Léto na amerických betonech je pro ni coby astmatičku problematické. Ale stejně věřím, že jí titul pomůže a posune dopředu.
venus, 9. července 2014
chtěla byste aby finale fed cupu hrájo na trávě
Ani ne, položit trávu v hale, to je tak složitá a riskantní věc, že by z toho mohla být v krajním případě také ostuda. Navíc by nám to nedalo skoro žádnou výhodu, Lisická i Kerberová na ní hrají skvěle.
monty, 9. července 2014
kdy vyhrajete Wimbledon vy pane chytrej
Nikdy, já si myslím na titul z NBA.
Maťka, 9. července 2014
Dobrý deň, moja otázka nie je ohľadom Peťky Kvitovej, ale týka sa Sereny Williams. Zaujíma ma váš názor, čo spôsobilo čudné chovanie Sereny pri jej poslednom zápase vo Wimbledone tento rok, keď hrala štvorhru so sestrou Venus a spravila 4 dvojchyby po sebe. Ďakujem za vašu odpoveď :-)
Dobrý den, rozhodně byla pod vlivem, těžko ale říct čeho. Léky, alkohol? To ví jen ona.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud