8. července 2018 • 17:12

Plíšková ladí formu na osmifinále. Co drilovala se svým trenérem?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodinový trénink absolvovala tenistka Karolína Plíšková den před wimbledonským osmifinále. S trenérem Tomášem Krupou modelovala určité situace, které můžou v pondělním duelu s Nizozemkou Kiki Bertensovou nastat, ale především se podle kouče musí soustředit na svoji nátlakovou hru.



"Musí hrát rychle, brzo po dopadu míče. A dostat tak Kiki pod tlak," řekl Krupa novinářům na tréninkových kurtech Aorangi na severním okraji All England Clubu. Taktiku ale budou rozebírat až před zápasem. "Ještě se o tom pobavíme zítra. Hrát čtyřiadvacet hodin před zápasem není proč," doplnil Krupa.

Bertensová do letošního roku na trávě nezářila. Ve Wimbledonu v předešlých pěti startech vyhrála tři zápasy. Letos se ale obecně zlepšila, získala titul v Charlestonu a hrála finále velkého antukového turnaje v Madridu. "Zvedla si sebevědomí. Myslím si, že asi trošku shodila a malinko zlepšila pohyb," všiml si trenér Krupa.

Stejně jako Plíšková se aktuální světová dvacítka Bertensová opírá o servis. V turnaji letos už dala 21 es. "Její zbranní jsou servis a forhend," přitakal Krupa.

Královna es Plíšková nasázela ve třech zápasech soupeřkám 14 nechytatelných podání. "Mohlo by to být lepší," podotkl Krupa, ale hned doplnil: "Musíme si ale uvědomit, že tráva je letos vlivem počasí extrémně pomalá. Jinak trefuje první servis slušně a procento bodů po něm získaných je slušné. Podstatné je trefit servis, když ho potřebujete nejvíc."

Bývalý kouč Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha , kterého dovedl do světové desítky, je s Plíškovou půl roku. Jeho svěřenkyně má za tu dobu na kontě jeden titul, čtvrtfinále Australian Open a celkovou bilanci 28 výher a 12 porážek. "Jsou chvíle, kdy jsem spokojenější a kdy míň. Tak nějak bojujeme," hodnotil Krupa.

Ve třetím kole Plíškové proti Rumunce Mihaele Buzarnescuové dlouho trvalo, než dokázala hrát agresivněji. Sama potom říkala, že ji nepustila hlava. "Člověk musí pořád věřit a jít do toho. Na kurtu si s tím ale musí poradit sama," řekl kouč. "Vzhledem k její postavě a servisu je agresivnější hra nutností. Ale není to vždycky jednoduché. Musíte přihlížet k soupeřce, která vám nehodlá úplně nahrávat," dodal.

Plíšková je k sobě kritická a v přípravě je svědomitá. Tenis sleduje a přemýšlí o něm prakticky pořád. "Někdy je do tenisu ponořená až zbytečně hodně. Občas by měla vypnout. Na druhou stranu je fajn, že se učí tím, jak sleduje soupeřky nebo mužské zápasy. Kdo chce vyhrávat, sleduje a vnímá ostatní," řekl Krupa.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud