10. července 2019 • 17:50

Murray se Serenou končí, Strýcová je v semifinále Wimbledonu i ve čtyřhře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Strýcová na letošním Wimbledonu jede! Po postupu do semifinále v singlu se s tchajwankou Sie Šu-wej dostala do stejné fáze turnaje i ve čtyřhře. Ve středu si poradily s dvojicí Elise Mertensová a Aryna Sabalenková 6:4 a 6:2. Mezi čtyři nejlepší páry postoupily i obhájkyně Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Druhá nasazená česká tenisová dvojice porazila Němku Annu-Lenu Grönefeldovou s Nizozemkou Demi Schuursovou 6:2, 7:6. Cesta hvězdné dvojice Andyho Murrayho a Sereny Williamsové turnajem smíšené čtyřhry skončila v osmifinále. Bývalé singlové světové jedničky na prvním společném turnaji zastavil nejvýše nasazený pár Bruno Soares, Nicole Melicharová.



Murray se na londýnské trávě představil půl roku po operaci kyčle a do dvouhry se nepřihlásil. V mužské čtyřhře vypadl již dříve. Sedmatřicetiletá Williamsová naopak stále zůstává ve hře o 24. grandslamový titul v singlu a ve čtvrtek narazí na rozjetou Barboru Strýcovou.

"Užila jsem si podporu diváků, když jsem hrála s Andym. Doufám, že mi zůstane," přála si americká legenda. "A hrát po boku někoho, kdo tady tolik let válel, je pro mě zkušenost na celý život. Jsem ráda, že jsem to zažila," dodala.

Britsko-americký hvězdný pár, přezdívaný fanoušky "Murrena" nebo "Serandy", dnes prohrál s Brazilcem Soaresem a Američankou narozenou v Brně Melicharovou 3:6, 6:4 a 2:6. "Myslím, že i tak se mi toho podařilo dost. Věděl jsem, že jsem neměl za sebou žádné zápasy, nejdůležitější pro mě je, že se tělo cítilo dobře," uvedl Murray.

Český tenis má ve čtvrtfinále mixu zastoupení díky Květě Peschkeové, jež má za partnera Nizozemce Wesleyho Koolhofa.

Druhá nasazená česká dvojice Krejčíková, Siniaková porazila Němku Annu-Lenu Grönefeldovou s Nizozemkou Demi Schuursovou 6:2, 7:6. Strýcová s tchajwanskou partnerkou, které jsou turnajovými trojkami, vyřadily belgicko-běloruský pár Elise Mertensová, Aryna Sabalenková 6:4, 6:2.

Dvojnásobné grandslamové šampionky Krejčíková a Siniaková se o postup do finále utkají s turnajovými čtyřkami Gabrielou Dabrowskou z Kanady a Číňankou Sü I-fan. Strýcovou a Sie Šu-wej čekají jedničky Tímea Babosová z Maďarska a Kristina Mladenovicová z Francie. Strýcová může Mladenovicovou vystřídat na místě deblové světové jedničky, pokud ve Wimbledonu získá titul.

Krejčíková se Siniakovou získaly za půl hodiny hladce úvodní set, ve druhém se ale hra vyrovnala a soupeřky dokázaly na ztracený servis Schuursové vždy zareagovat. Poprvé Siniaková přišla o podání za stavu 2:1, podruhé v závěru setu, když za stavu 6:5 podávala na vítězství. V následném tie-breaku už ale byly české tenistky opět suverénní a zkrácenou hru ovládly 7:1.

"Je úžasné, že jsem zase v semifinále. Jsem ráda, že se nám to podařilo. Všechny zápasy hrály na dva sety. I když jsme se trápily, tak jsme to dokázaly vybojovat. Jsem ráda, že to klape, a doufám, že uděláme ještě dva krůčky," řekla Krejčíková.

Loni Krejčíková a Siniaková vyhrály čtyřhru na Roland Garros i ve Wimbledonu. Na pařížské antuce letos ale i vinou nemoci Krejčíkové a únavě Siniakové po vyčerpávající dvouhře skončily v prvním kole. Ve Wimbledonu už zase ukazují sílu. "V Paříži se to blbě sešlo, ale myslím, že pořád jsme dobrý pár. Musíme se zlepšovat a možná to byl oříšek, abychom neusnuly na vavřínech," řekla Siniaková.

Strýcová se Sie Šu-wej, které spolu letos získaly už tři tituly, začaly zápas s turnajovými šestkami lépe a brzy vedly 4:2. Soupeřky pak sice při podání české tenisky vyrovnaly, favoritky ale vzápětí odpověděly dalším brejkem a zápas pak už měly pod kontrolou.

"Jsem ráda, že jsme zápas zvládly ve dvou setech a ušetřila nějakou energii. Hrály jsme dobře a chytře," řekla Strýcová, která tak Mertensové připravila v Londýně další zklamání, neboť Belgičanku vyřadila i v osmifinále dvouhry.

Středeční výsledky Wimbledonu:

Ženy:

Čtyřhra - čtvrtfinále: Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Grönefeldová, Schuursová (8-Něm./Niz.) 6:2, 7:6 (7:1),
Strýcová, Sie Šu-wej (3-ČR/Tchaj-wan) - Mertensová, Sabalenková (6-Belg./Běl.) 6:4, 6:2.

Smíšená čtyřhra - 3. kolo: Peschkeová, Koolhof (5-ČR/Niz.) - N. Kičenoková, Kúreší (Ukr./Pak.) 7:6 (7:5), 6:4,
S. Williamsová, A. Murray (USA/GBR) -  Soares, Melicharová 3:6, 6:4, 6:2.

Junioři:

Dvouhra - 3. kolo: Svrčina (ČR) - Schoolkate (Austr.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo: Paulson, Vanšelbojm (ČR/Ukr.) - Chahoud, Nguyen (Švéd./Viet.) 6:1, 6:1.

Juniorky:

Dvouhra - 3. kolo: Nugrohoová (Indon.) - Fruhvirtová (ČR) 4:6, 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud