21. června 2012 • 15:07

Zakopalová je v Eastbourne v semifinále, Šafářová vypadla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Klára Zakopalová porazila v Eastbourne Rusku Anastasii Pavljučenkovovou 6:3, 7:5 a po sedmi letech si zahraje na trávě semifinále turnaje WTA. Další Češka Lucie Šafářová mezi nejlepší čtveřici neprošla, zastavila ji obhájkyně titulu Marion Bartoliová z Francie.



Zakopalová začala zápas s Pavljučenkovovou výborně. Vyhrála první set 6:3, jenže v druhém prohrávala už 2:5. Přesto dokázala vyhrát čtyři gamy v řadě.

Za stavu 6:5 ji přibrzdil déšť, ale po zhruba hodinové přestávce při vlastním servisu získala potřebnou poslední hru a na trávě oslavila postup do semifinále, což se jí naposledy povedlo v roce 2005 v nizozemském Hertogenboschi. Tam později celý turnaj vyhrála.

Jméno semifinálové soupeřky Zakopalová zatím neví. Bude to buď Němka Angelique Kerberová, nebo Ruska Jekatěrina Makarovová, přemožitelka Petry Kvitové z úvodního kola v Eastbourne.

Šafářová proti světové devítce Bartoliové dvakrát ztratila v prvním setu servis. Česká tenistka, 21. v pořadí WTA, ještě měla brejkbol na 5:5, jenže ho nevyužila a Bartoliová proměnila hned první setbol. Díky výbornému servisu měla navrch také v druhé sadě, kterou získala ještě snadněji 6:2.

Bartoliová prošla i pátým rokem za sebou v Eastbourne do semifinále, pro Šafářovou turnaj skončil už dříve i ve čtyřhře a bude se připravovat na Wimbledon. S Bartoliovou prohrála potřetí v řadě a už posedmé z osmi vzájemných duelů.

Tenisový turnaj mužů a žen v Eastbourne (tráva):
Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Bartoliová (4-Fr.) - Šafářová (7-ČR) 6:4, 6:2,
Zakopalová (ČR) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:3, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud