Jan Jaroch
27. října 2012 • 20:11

Pavel Složil na Davis Cup přiletí. Přijal pozvání deníku Sport

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNĚ | Vítězný tým z roku 1980 se nakonec sejde při finále Davis Cupu proti Španělsku kompletní. Dorazí i Pavel Složil, který přijal pozvání deníku Sport a již v pátek večer si objednal letenku. Až poté se ho rozhodl oficiálně pozvat i prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka, jenž ho ve středu označil za lháře, kterého si neváží.



Tři týdny předtím, než se Tomáš Berdych a Radek Štěpánkem pokusí podruhé v historii vybojovat salátovou mísu, snad nastává klid na práci. Opakovaná aféra s pozvánkami bývalým vítězům Davis Cupu je totiž zřejmě u konce.

Proč jste se vlastně rozhodl odmítnout nabídku Radka Štěpánka, který vás pozval na finále jako první a přijmout tu od Sportu?

„Nechtěl jsem, aby v tom byla privátní osoba, hlavně ne hráč z týmu, protože v tomhle souhlasím s panem Kaderkou, že hráči potřebují klid. Radkovi jsem řekl: Moc ti děkuju, ale když přijedu, použiju jiných cest, protože ty potřebuješ klid. V pátek jsem mluvil ještě s Petrem Kordou, který říkal, že mi Radek zařídí, cokoliv budu potřebovat. Ale já jsem rád, že jsme se domluvili s vámi a nakonec to vyšlo. Díky za pozvání, letenku do Prahy jsem si koupil v pátek na základě kontaktu s vámi, ještě předtím než Kaderka změnil svůj názor.“

Překvapilo vás, že Kaderka otočil a pozval vás?
„Překvapilo, protože jeho slova byla dost ostrá. Víte, obě dvě strany, my a on, jsme měly před třemi lety špatnou zkušenost. A z toho jsme se měly všichni poučit a udělat všechno pro to, aby byl klid. Z jeho strany stačilo to, co udělal dneska, tedy aby každému navrhl dva lístky. Byl by za frajera a neměli bychom absolutně žádné rozpory. Hlavně jsem ale rád, že se to vyřešilo tři týdny před zápasem, že už bude klid a hráči se budou moci soustředit jen na tenis.“

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud