Pavel Novotný
17. prosince 2012 • 21:29

Monfils připomíná raněné zvíře, je s ním konec, říká Leconte

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Býval sedmým hráčem světa a velkou nadějí francouzského tenisu. To už je však minulost. Gaela Monfilse trápí zraněné koleno, které vážně ohrožuje jeho kariéru. Mnohem horší než fyzického problémy mohou však být ty psychické, kterými podle všeho Francouz trpí.



Na žebříčku mu nyní patří až 77. pozice a nic nenasvědčuje tomu, že by se šestadvacetiletý tenista chystal k návratu.

Naposledy se Francouz na dvorci objevil v říjnu na turnaji ve Stockholmu, kdy překvapivě vypadl v prvním kole s neznámým  Rosenholmem z páté stovky světového žebříčku.

Podle francouzského listu L´Equipe je krajně nejisté, zda se Monfils objeví na prvním grandslamovém turnaji roku - Australian Open.

Zprávám o nepříliš dobrých výhlídkách Monfilse nahrává i fakt,  že se rozešel se svým koučem Patrickem Chamagnem, kterého  následoval i fyzioterapeut.

"Gael je unaven ze všech těch spekulací o jeho další kariéře. Teď se někde schovává, ale vůbec bych se nedivil, kdyby už se k  tenisu nevrátil. To, co teď dělá, je cesta do pekla," nevidí pozitiva v kariéře svého bývalého svěřence Chamagn.

Monfils má zkušenosti z finálového klání turnaje v Montpelier i s Tojmášem BerdychemFoto ČTK/AP

Mírnit napětí okolo pařížského rodáka se snaží jeho agent Nicolas Lemperin.

"Mluvím s ním velmi často a žádné deprese určitě nemá. Normálně začne sezonu. Už jsem si koupil lístky na Australian Open," říká Lemperin.

Když jste zraněný, a tak dlouho nehrajete, velmi rychle propadnete do deprese. Teď přichází nejdůležitější doba v jeho životě. Působí na mě dojmem trpícího zvířete. Musí se rychle dát dohromady, nebo s ním bude amen," prohlásil před nedávnem jeho slavný krajan Henri Leconte.

"Monfils je prostě ztracený případ," dodává francouzská legenda.

Nepříliš optimistické předpovědi o budoucnosti Monfilse potvrzuje i Lionel Roux, nehrající kapitán francouzského daviscupového týmu.

"Volal jsem mu několikrát, ale jeho číslo je nedostupné," říká Roux.

Monfils v dobách, kdy chodil se Slovenkou Cibulkovou
Monfils v dobách, kdy chodil se Slovenkou Cibulkovou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud