27. dubna 2013 • 04:56

Lendlova dcera Marika: Jazyk moc neovládám, ale na Česko jsem hrdá!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Být potomkem slavného sportovce není pro nikoho věc jednoduchá. Dcera tenisové legendy Ivana Lendla Marika to však za svůj handicap rozhodně nepovažuje. Naopak. Na svého otce je nesmírně pyšná. A nejen na něj.



I přesto, že se česky příliš nedomluví, za rodnou zemi svého otce se rozhodně nestydí. „Na svůj původ jsem velmi hrdá, Česku jsem moc fandila při fínále Davis Cupu,“ říká v rozhovoru pro páteční Sport Magazín dvaadvacetiletá slečna.

Marika Lendlová má doma čtyři sestry, příliš velká podobnost ale mezi nimi prý není. „Každou z nás baví něco jiného, na svět se díváme trochu odlišně,“ říká sympatická slečna.

„Všechny s tátou vycházíme dobře, ale každá po svém,“ vyvrací domněnky o příliš přísné výchově „Ivana Hrozného“, jak by se dalo s ohledem na tvrdé tréninkové metody Lendla během jeho aktivní kariéry očekávat.


Zatímco na zemi svého původu je Marika hrdá, češtinu příliš neovládá. „V Americe jsem rok chodila na češtinu, takže přechylování pro mě není novinka, ale moc nemluvím, cože mě moc nešlechtí, omlouvám se,“ říká.

Své znalosti s přechylováním jmen ukázala marketingová manažerka společnosti IMG, kde pracuje, při vyprávění o své babičce. „Babí je přece LendlOVÁ, na přechylování jsem zvyklá,“ vysvětluje Marika.

Co dalšího tedy z rodného jazyka svého otce ovládá? „Třeba: Nemluvím velmi česky, Dám si vodu,“ prostě ty nejjednodušší věty," vysvětluje Lendlová.


To ale není jediný důkaz českého původu sympatické dívky. „Na videu jsme doma pořád dokola koukaly na jednu českou animovanou pohádku. Jak se jmenovala? Krtek. Měly jsme ho doma i jako hračku.“

Svou nákladnost k Česku dokumentovala i podporou českého týmu ve finále Davisova poháru:

„Z Davis Cupu jsem měla radost i proto, že zblízka znám Radka Štěpánka, který je dobrý kamarád mého táty a Petra Kordy. Je mi ohromně sympatický, je s ním sranda,“ říká dcera tenisové legendy.

Marika Lendl je roztomilá usměvavá hnědovláska. Škoda jen, že neumí česky.
Marika Lendl je roztomilá usměvavá hnědovláska. Škoda jen, že neumí česky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud