25. května 2013 • 17:22

Berdychův soupeř na French Open Monfils titul v Nice nezískal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Španělský tenista Albert Montaňés vyhrál antukový turnaj v Nice. Ve finále generálky na French Open porazil domácího Gaëla Monfilse 6:0 a 7:6.



Francouzský hráč v turnaji startoval na divokou kartu a stejným způsobem zasáhne i do nadcházejícího grandslamu v Paříži, kde bude v prvním kole soupeřem Tomáše Berdycha.

Český tenista měl původně plnit v Nice roli turnajové jedničky, ale odhlásil se a jeho místo na prvním místě pavouka dvouhry zaujal nenasazený Montaňés.

Španěl v poslední přípravě na Roland Garros ztratil jediný set v semifinále s jiným francouzským držitelem divoké karty Edouardem Rogerem-Vasselinem, ale zápas s ním ukončil "kanárem" a stejně suverénně vstoupil i do finále.

Monfils, bývalý sedmý hráč světa, jenž po zranění kolena v minulé sezoně vypadl z elitní stovky žebříčku, byl i v úvodu druhé sady brzy pozadu (1:3).

Dokázal se do zápasu ještě vrátit, jenže tie-break už nezvládl a po jeho autu se Montaňés radoval z šestého triumfu v kariéře. Naposledy vyhrál turnaj ve Stuttgartu v roce 2010, kde byl jeho finálovým soupeřem rovněž Monfils.

Dvouhra - finále:

Montaňés (Šp.) - Monfils (Fr.) 6:0, 7:6 (7:3).

Čtyřhra - finále:

Brunström, Klaasen (Švéd./JAR) - Cabal, Farah (Kol.) 6:3, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud