Pavel Novotný
10. června 2013 • 13:50

Výjimečná událost! Federer bude hrát v Halle debla po boku Haase

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi zajímavý deblový pár se představí na prvním letošním travnatém turnaji v Halle. V Německu vedle sebe nastoupí domácí Tommy Haas a Roger Federer. V prvním kole by se jim měla postavit dvojice Jürgen Melzer, Philipp Petzschner.



"Roger hledal někoho, s kým by mohl hrát a já na tom byl stejně.  Domluvili jsme se spolu, že to zkusíme a já se na to moc těším," říká Federerův kamarád Haas.

"Budeme spolu hrát vůbec poprvé. Je skvělé, že máme tuhle možnost a věřím, že předvedeme kvalitní výkony. Moc se těším na to, že si  budeme moci zahrát před skvělými fanoušky a proti dvojici Melzer,  Petzschner, kteří dvakrát vyhráli grandslam. Bude to zábava,"  pokračuje německý veterán.

Federer a Haas mají z turnaje v Halle dohromady osm titulů,  švýcarská legenda jich získala pět ve dvouhře a jednu ve čtyřhře,  Haas přidal dva tituly v singlu.

A právě ten druhý získal minulý rok, když ve finále turnaje porazil  svého nového parťáka z letošní čtyřhry. Jednatřicetiletý Federer se v deblu objeví poprvé od barážového zapasu Davisova poháru proti Nizozemsku v roce 2012, kdy prohrál po boku Wawrinky. Švýcarský tým přesto nakonec účast ve Světové skupině vybojoval.

Stanislas Wawrinka stál ale u jediného Federerově titulu ze čtyřhry. A hned to stálo za to. Švýcarský pár vybojoval zlatou medaili na olympijských hrách v Pekingu v roce 2008.

 Pětatřicetiletý Haas má na svém kontě jeden titul z čtyřhry, získal ho po boku Radka Štěpánka na turnaji v San Jose v roce 2009. Nestárnoucí Němec svojí formu prokázal i na Roland Garros, kde se dostal až do čtvrtfinále turnaje. Až tam ho zastavila světová jednička Novak Djokovič.


Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud