15. května 2014 • 05:00

Šťastný táta Federer poprvé o synech: Dvojčata máme v genech

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na obláčku štěstí se v těchto dnech vznáší Roger Federer. Týden poté, co se stal čtyřnásobným otcem, stále nemůže uvěřit. K téměř pětiletým dvojčatům Myle a Charlene (narozeny 23. července 2009) přibyli do rodiny chlapci Leo a Lennart (6. května 2014).



„Tohle jsou nejkrásnější dny mého života,“ řekl Daily Telegraph v Římě, kde se tento týden rozhodl překvapivě startovat. Proč? „Raději bych byl s rodinou, ale promluvil jsem si s týmem i Mirkou (manželkou) a ti mi řekli, ať rychle jedu na turnaj. Tak jsem si řekl: Když mě tady nechcete, mizím,“ smál se Federer , jenž plánuje, že by na French Open, které startuje koncem května, vyrazil s celou rodinou.

Roger Federer si užívá chvíle volna s rodinouFoto Profimedia.cz
Federerova,Vavrinecova" alt="1805881:gallery:false:false:false" width="214" height="152" />

Už v Římě, kde nečekaně vypadl hned ve svém prvním zápase na turnaji s Francouzem Chardym, dostával gratulace od každého, koho potkal. Uznale ho poplácal po zádech i Rafael Nadal. A mnozí vtipkují: je větší šance vyhrát sedmnáct grandslamů nebo mít doma dva páry dvojčat?

„Když jsme zjistili, že to budou znovu dvojčata, nemohli jsme tomu uvěřit. I když je pravda, že jsem i s tímhle trochu počítal. Moje sestra Diana má dvojčata – chlapce a dívku. Babička z matčiny strany byla také z dvojčat. Asi si to předáváme z generace na generaci,“ vyprávěl dvaatřicetiletý tenista.

Zatímco Charlene a Myla jsou jednovaječná dvojčata, u novorozených chlapců ještě rodiče netuší. „Necháme udělat testy DNA,“ plánuje Federer , jenž se dobře baví předpověďmi, že se všechny čtyři jeho děti jednou potkají ve finále wimbledonského mixu.

Nyní již šestinásobná babička Lynette Federerová s Rogerovou manželkou Mirkou a jejími dvěma dcerkami
Nyní již šestinásobná babička Lynette Federerová s Rogerovou manželkou Mirkou a jejími dvěma dcerkami

„Někde jsem to zahlédl, je to zábava. Hlavně jsem rád, že jsou lidé šťastní za mě a především za Mirku, protože ta odvedla tu těžkou práci…“

Federer je šťastný, že porod proběhl tak dobře bez komplikací. Nejtěžší prý bylo vybrat synům jména. „Dívčích jsme měli kupu, ale pro kluky to bylo složitější. Rozhodli jsme se až den před porodem,“ popisoval s tím, že Leo a Lennart, jemuž rodiče říkají Lenny, jsou bezproblémové děti. „Spí téměř nonstop, tak 22 až 23 hodin denně,“ vypráví šťastný táta.

Od začátku devadesátých let, co Ivan Lendl hrál poslední sezony kariéry a do toho měl doma už čtyři z pěti dcer, neměl snad žádný tenista tak plné ruce práce rodičovských povinností.

„Plánuji, že s námi po turnajích budou jezdit všechny děti. Teď už víme, jak na to, protože s Mylou a Charlene jsme se hodně naučili. Rozhodně nás nikdo nemusí litovat. Čeká nás krásná budoucnost.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud