Pavel Novotný
3. září 2014 • 12:45

První soupeřky pro Vaidišovou: Zkazit návrat jí může i Hlaváčková

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle comeback bude mimořádně sledovaný. Nicole Vadišová se po více než čtyřech letech opět představí v ostrém zápase na kurtu. Své tažení za návratem mezi tenisovou smetánku zahájí  na menším turnaji v Albuquerque v Novém Mexiku (15. - 21. září). Jaké tenistky se bývalé světové sedmičce postaví do cesty?



Nebude to mít vůbec jednoduché. Nicole Vaidišová se díky dlouhé pauze nepohybuje na žebříčku WTA, účast jí zaručují jen divoké karty od pořadatelů. Jejich nedostatkem však pohledná Češka rozhodně netrpí.

Nicole Vaidišová na turnaji v Praze v roce 2009Foto Pavel Mazáč (Sport)

Bývalá semifinalistka Australian Open a Roland Garros může obdržet během roku až 12 volných karet, navíc pětadvacetiletá tenistka má stále v zádech podporu IMG, která vlastní 14 turnajů po celém světě. V tom problém nebude.

Soupeřky však na zašlou slávu české hráčky brát ohled nebudou. Turnaj s dotací 75 tisíc dolarů patří mezi podniky ITF s drtivou účastí hráček především druhé stovky světového žebříčku, i tady však lze nalézt zajímavá jména.

Obhájkyní titulu z minulého roku je Američanka Anna Tatishviliová, 108. hráčka světa a vítězka 10 turnajů na okruhu ITF. Čtyřiadvacetiletá tenistka však byla v roce 2012 padesátou hráčkou planety.

Roli nejvýše nasazené tenistky však bude plnit Portugalka Michelle Larcher De Britová, která je 104. tenistkou světa. Jejím maximem však byla 76. příčka v roce 2009, kdy bylo dnes jednadvacetileté tenistce pouhých šestnáct let.

Hlavní hvězdou je Oudinová

Nejznámějším jménem, kterému bude možná Vaidišová čelit, je Melanie Oudinová, dnes až 134. na žebříčku. V roce 2010 byla 31. hráčkou světa, narozdíl od svých konkurentek již vyhrála turnaj WTA, když v roce 2012 dominovala v Birminghamu. Ještě o tři roky dříve si zahrála i čtvrtfinále domácího US Open.

Nicole Vaidišová se na turnaji může potkat i s krajankou Andreou Hlaváčkovou či sestrou světové pětky Agnieszky Radwanské Urzulou, které patří 170. příčka.

I přes relativně neznámá jména však čeká na Vaidišovou přetěžký úkol. "Když jste měsíc zranění, chybí vám to hodně. A čtyři roky? To si vůbec nedokážu představit,“ říká Karolína Plíšková.

Souhlasí s ní i Barbora Záhlavová-Stýcová: „Trénovala jsem jako zvíře každý den devět týdnů. Pak jsem šla hrát zápas a bolelo mě všechno. A to jsem si myslela, že jsem fit."

Pětadvacetiletá Češka se naposledy ukázala na turnaji v březnu roku 2010 v americkém Hammondu. S tenisem se rozloučila jako 176. hráčka žebříčku.

Možné soupeřky Vaidišové
JMÉNO NÁRODNOST NA ŽEBŘÍČKU  
Michelle De Britová Portugalsko 104.  
Anna Tatishviliová USA 108.  
Johanna Kontaová Velká Británie 118.  
Mirjana Lučičová Chorvatsko 121.  
Madison Brengleová USA 123.  
Melanie Oudinová USA 134.  
Andrea Hlaváčková Česko 184.  

Nicole Vaidišová na turnaji v Praze v roce 2009
Nicole Vaidišová na turnaji v Praze v roce 2009

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud