29. října 2014 • 15:00

Nejlepší na světě? Prioritou jsou naše děti, říkají Federer s Djokovičem

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novaka Djokoviče a Rogera Federera od sebe v žebříčku dělí pouhých 490 bodů. Závěr roku tak slibuje nesmírně dramatickou podívanou nejen s ohledem na blížící se Turnaj mistrů či finále Davisova poháru, ale i o to, kdo bude na konci roku sedět na trůnu pro nejlepšího hráče planety.



Zatím toto místo drží srbský tenista, jeho pozice však vůbec není tak pevná, jak se ještě před několika týdny zdálo. Vítězství Rogera Federera na turnaji v rodné Basileji vneslo do rivality obou hráčů nový náboj.

Sedmadvacetiletá světová jednička však oslavila 21. října událost, která všechny dosavadní triumfy předčí. Se svoji ženou Jelenou se dočkal narození prvního potomka - syna Stefana.

Novak Djokovič se v Torontu rozloučil už ve třetím koleFoto Reuters

"Jsem nesmírně šťastný, můj život se změnil. Je to nejkrásnější věc v mém životě. Na moji tenisovou kariéru to může mít jen pozitivní dopad. Tenis je pro mě pořád velmi důležitý, ale už není na prvním místě," říká sedminásobný grandslamový šampion.

Rodák z Bělehradu si bere inspiraci i u Federera. "Byl bych rád, kdyby Jelena a syn se mnou cestovali na turnaje, věřím, že mému tenisu by to stejně jako v případě Rogera prospělo," říká Djokovič.

Bitva o místo světové jedničky


Podobně reagoval před časem otec čtyř dětí Federer. "Moje rodina mi dodává sílu. Naše děti jsou pro mě a Mirku tím nejdůležitějším v životě. Bez své ženy bych už tenis dávno nehrál."

Roger Federer s trofejí za vítězství na turnaji v BasilejiFoto Reuters

Přes významné životní události nejsou boje mezi bílými lajnami tenisovým legendám lhostejné.

"Roger je nejlepší hráč historie. Mám k němu obrovský respekt. Věk pro něj není žádný problém, teď hraje svůj nejlepší tenis v tomto roce," chrlí slova uznání na sedmnáctinásobného grandslamového vítěze Novak.

"Minulý rok se mu tolik nedařilo, měl několik nečekaných porážek, ale letos je zpět a je silný jako vždy. Zase bojuje o grandslamy, o místo světové jedničky... Nikdy jsem nepochyboval, že to  bude jinak," pokračuje Srb.

Pokud by se to třiatřicetiletému Federerovi skutečně podařilo stát se na konci roku světovou jedničkou, byl by nejstarším hráčem v historii, který by to dokázal. Dosavadní rekord drží Ivan Lendl spolu s Andre Agassim, kterým bylo v době, kdy vládli světu na konci sezony, 29 let.



Roger Federer s poraženým finalistou Davidem Goffinem
Roger Federer s poraženým finalistou Davidem Goffinem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud