28. října 2014 • 14:10

Unikátní VIDEO! Dvanáctiletý Roger Federer jako sběrač míčků

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli zde Roger Federer získal svůj 82. turnajový triumf, v rodné Basileji již šestý. Ve finále zničil Belgičana Goffina dvakrát 6:2. Legendární Švýcar se však zde přestavil již před jednadvaceti lety, kdy zde působil jako sběrač míčů. Na unikátním videu z roku 1993 je zachycen, jak přebírá spolu s dalšími památní medaili od vítěze turnaje Michaela Sticha. 



Tradiční, řeklo by se běžný moment z finálového klání turnaje v Basileji z roku 1993. Michael Stich právě ve finále poráží legendárního Stefana Edberga a přebírá dle tradice pohár pro vítěze. Při slavnostním ceremoniálu samozřejmě nechybí projev, slova díků fanouškům, rodině a poděkování sběračům.

A právě mezi mladými kluky se na záběrech objevuje tvář pravděpodobně nejlepšího hráče tenisové historie. Od vítěze turnaje a wimbledonského šampiona z roku 1992 Michaela Sticha na videu přebírá spolu s ostaními pamětní medaile jako upomínku na slavnostní událost.

VIDEO: Roger Federer jako podavač míčků (v čase 5:55)

Roger Federer již od útlého mládí disponoval obrovským tenisovým talentem, podobně však na tom byla řada jeho vrstevníků. V té době by si však asi málokdo vsadil na to, že Edbergovi a Stichovi hází míčky budoucí superstar, která obě hvězdy své doby jasně zastíní.

Unikátnost celého videa potvrzuje i fakt, že je to právě Stefan Edberg,  který v současné době udílí sedmnáctinásobnému grandslamovému šampionovi rady jako osobní trenér.

Na sběrače nezapomněl

Roger Federer na dobu svého mládí rozhodně nezapomněl. Jak je jeho dobrým zvykem, i letos se podělil o svoji radost nejen s fanoušky, ale i sběrači, mezi které patřil. "Pamatuji si na to období. Doma jsem vždy nasedl na kolo a za deset minut jsem byl tady. Trávil jsem tu celé dny," vzpomínala světová dvojka. 

Malým sběračům tak jako každý rok objednal legendární Švýcar pizzu. "S každým si ji rád dám. Letos je tomu již pojedenácté," nezapomněl na své účasti v Basileji třiatřicetiletý tenista.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud