Pavel Novotný
28. října 2014 • 04:57

Berdych, Ferrer, Raonic... Bitva o londýnský Turnaj mistrů vrcholí!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna dobrá a dvě špatné zprávy... To vše musel v souvislosti s případnou účastí na londýnském Turnaji mistrů Tomáš Berdych v posledních dnech strávit. Když triumfoval podruhé v kariéře na turnaji ve Stockholmu, zdálo se, že jeho páté účasti na klání pro osm vyvolených už nic nezabrání. Teď se však situace pro pátého hráče světa poněkud zkomplikovala.



Dobrá zpráva je jasná. Zranění Rafaela Nadala a jeho konec sezony dalo šanci v boji o Londýn dalším čekatelům. Zatímco Djokovič, Federer, Wawrinka a díky vítězství na US Open i Čilič mají své jisté, o zbylá místa se rozhořel pořádný boj.

Tomáš Berdych slaví desátý titul kariéryFoto ČTK

České jedničce tak rozhodně nenahrál fakt, že vypadla na turnaji ve Valencii již v prvním kole, a už vůbec ne to, že zde triumfoval právě jeden z jeho největších konkurentů v boji o účast v Londýně Andy Murray.

Právě Skot se v žebříčku pro účast na Turnaji mistrů posunul na páté místo, Berdych si drží postupovou osmou pozici. Český tenista ztrácí na Murrayho 190 bodů, na šestého Nišikoriho o třicet méně, na dostřel je Marin Čilič, který má před českým hráčem náskok jen 45 bodů.

Rozhodne se v Paříži


Poslední místečko tak díky odřeknutí Nadala drží urputně David Ferrer, ve hře však zůstává  v těsném závěsu za Španělem i Milos Raonic, teoretickou šanci na postup živí i Grigor Dimitrov, který už má však na Čecha znatelnou ztrátu.

Pokud si bude chtít Tomáš Berdych v londýnské O2 Areně zahrát a nekoukat na výsledky soupeřů, musí na turnaji série Masters v Paříži postoupit minimálně do semifinále. Svoji cestu tak český tenista začne ve druhém kole proti 73. hráči světa Francouzi Mannarinovi (v prvním kole měl Berdych volno), s kterým má pozitivní bilanci 2:0.

Hodně těžká bitva by Berdycha případně čekala v osmifinále, kde by ho mohl vyzvat Španěl Feliciano López, s kterým rodák z Valašského Meziříčí hrál letos třikrát, z toho dvakrát prohrál.

Tomáš Berdych již turnaj v Paříži jednou vyhrál, povedlo se mu to jako dvacetiletému v roce 2005.

POŘADÍ PRO TURNAJ MISTRŮ
POŘADÍ JMÉNO BODY
5. Andy Murray 4 295
6. Kei Nišikori 4 265
7. Marin Čilič 4 150
8. TOMÁŠ BERDYCH 4 105
9. David Ferrer 3 865
10. Milos Raonic 3 840

Tomáš Berdych s vítěznou trofejí.
Tomáš Berdych s vítěznou trofejí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud