5. října 2014 • 20:36

Setkám se s Lendlem, řekl Berdych. Tenisovou legendu chce za trenéra

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chyběl jediný fiftýn a Tomáš Berdych mohl být součástí tenisové historie, o kterou nestál. Ještě žádné finále na okruhu ATP neskončilo výsledkem 6:0, 6:0. Novak Djokovič mohl být v Pekingu prvním, kdo by takto dokázal triumfovat. Ač měl proti bezradnému Berdychovi za stavu 6:0, 5:0 mečbol, gentlemansky v koncovce zvolnil a nechal českého tenistu uhrát dva gamy.



Příští střetnutí už může třeba vypadat jinak. Berdych prozradil, že se již brzy uvidí na klíčové schůzce s Ivanem Lendlem, svým možná budoucím koučem.

„Potkáme se po turnaji v Šanghaji. To je vše, co k tomu mohu říci,“ uvedl Berdych v neděli po debaklu. Byl to rozporuplný konec jeho jinak povedeného týdne, jímž si přiblížil pátou účast na Turnaji mistrů za sebou. Momentálně se drží na sedmé postupové příčce do Londýna, před devátým Andym Murraym má náskok 200 bodů.

Jejich souboj na dálku může být ještě o to pikantnější, že se Berdych pokouší získat do svých služeb právě Lendla, Britova bývalého kouče.

Lendl je od pátku v Česku, v pondělí hraje golf na Černém mostě, 15. října absolvuje v Bratislavě exhibici proti Johnu McEnroeovi. Mezi tím by se měl potkat i s Berdychem, jenž touží po jeho službách. A podle zdrojů Sportu je i Lendl ochotný podat devětadvacetiletému českému tenistovi pomocnou ruku. 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud