17. listopadu 2014 • 11:30

Finále Davis Cupu bez Federera? Můj stav se moc nezlepšil, říká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarská tenisová hvězda Roger Federer věří, že se během pár dnů stihne zotavit ze zranění zad a do boje o Davisův pohár nastoupí. V neděli v Londýně vzdal finále Turnaje mistrů, ale je optimistou. Daviscupové finále mezi Francouzi a Švýcary v Lille začne v pátek.



"Teď je zotavení to nejdůležitější. Pojedu do Lille a udělám vše proto, abych se adaptoval a dal dohromady. Doufám, že v úterý nebo ve středu se vrátím na kurt," citovala Federera webová stránka Švýcarského tenisového svazu.

Na zdravotním stavu třiatřicetiletého rodáka z Basileje se paradoxně podepsala téměř tříhodinová bitva s daviscupovým parťákem Stanem Wawrinkou. V sobotu do noci v Londýně bojovali o to, kdo postoupí do finále. Federer odvrátil čtyři mečboly, ale do vysněného finále proti Novaku Djokovičovi už ho záda nepustila.

"Chytlo mě to v rozhodujícím tie-breaku, křeč nebo co to přesně bylo. Je to nepříjemné. Snažili jsme se to léčit, ale přes noc se stav moc nezlepšil," přiznal Federer. "Snad to za pár dnů bude lepší, jsem optimista," doplnil.

Davisův pohár je poslední velkou trofejí, která ve sbírce grandslamového rekordmana chybí. Druhým singlistou švýcarského týmu je Wawrinka, v týmu jsou i Marco Chiudinelli a Michael Lammer. Švýcaři věří, že s Federerem na historicky první "salátovou mísu" o víkendu na antuce v Lille dosáhnou.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud