9. prosince 2015 • 09:23

Federer končí spolupráci s Edbergem, Švéda nahradí Ljubičič

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roger Federer po dvou letech ukončil spolupráci se Švédem Stefanem Edbergem. S přípravou bude švýcarské hvězdě nově pomáhat jiný bývalý tenista Chorvat Ivan Ljubičič. Změnu v trenérském týmu oznámil Federer na facebooku, hlavním koučem vítěze 17 grandslamů je nadále Severin Lüthi.



"Stefan mě toho hodně naučil a jeho vliv na moji hru nezmizí," napsala dlouholetá světová jednička Federer, který je nyní v žebříčku ATP třetí. Devětačtyřicetiletému Edbergovi poděkoval za dva úspěšné roky i za to, že prodloužil původně jen roční spolupráci. Po trenérským dohledem bývalého prvního hráče světa a vítěze šesti grandslamů vyhrál Federer 11 turnajů ATP a loni vytoužený Davisův pohár.

"Po úžasném roce 2014 jsem se rozhodl ještě rok pokračovat, ale s jasným vědomím, že to bude poslední sezona. Věřím, že Roger je stále schopen vyhrávat velké turnaje. Zůstaneme blízkými přáteli," řekl Edberg pro web ATP Tour.

Šestatřicetiletý Ljubičič, bývalá světová trojka, je Federerovým vrstevníkem. Hráčskou kariéru ukončil před třemi lety. Pak trénoval Kanaďana Milose Raonice.

Novou sezonu zahájí Federer na začátku ledna v australském Brisbane, kde bude obhajovat titul. Letos si tam ve finále připsal 1000. vítězství na okruhu ATP.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud