21. června 2016 • 20:40

Kvitová i Plíšková jsou v Eastbourne v osmifinále, Šafářová končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková zvládly po propršeném pondělku dnešní vstup do turnaje WTA na trávě v Eastbourne. Bývalá finalistka turnaje Kvitová zdolala ve 2. kole Timeu Babosovou z Maďarska po setech 6:4 a 7:6, desátá nasazená Plíšková přehrála Australanku Dariu Gavrilovovou dvakrát 6:2.



Ze hry je naopak Lucie Šafářová. Šestnáctá nasazená tenistka při své letošní premiéře na trávě podlehla Anně-Leně Friedsamové z Německa 6:7, 4:6 a stejně jako vloni vypadla ve 2. kole.

Světová jedenáctka Kvitová a 45. hráčka žebříčku Babosová měly hrát už v pondělí, ale kvůli dešti byl jejich zápas odložen. Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová se k výhře dostala díky 42 vítězným míčům a pomohla si i sedmi esy.

"Byl to náročný zápas. V pondělí jsme nemohly kvůli dešti trénovat a není lehké jít hned hrát zápas," řekla Kvitová, která měla jako pátá nasazená hráčka v prvním kole volný los. "Klíčem bylo, že jsem udržela koncentraci a čekala na svoji šanci."

První set rozhodla Kvitová brejkem v deváté hře po razantních úderech po lajně. Do druhého setu vstoupila brejkem, ale vzápětí sama poprvé a naposledy v duelu neudržela servis. Jelikož za stavu 4:4 nevyužila ani jeden ze čtyř brejkbolů, rozhodla až v tie-breaku, v kterém proměnila mečbol vítězným bekhendem.

"Miluju hru na trávě, která sedí mé hře. Cítím se na tomto povrchu jako doma a tady se mi daří," řekla Kvitová, finalistka v Eastbourne z roku 2011. Byla ráda, že před cestou do All England Clubu může odehrát další zápas. "Čím více toho odehrajeme před grandslamem, tím lépe, a zvláště před Wimbledonem," řekla Kvitová.

Plíšková sebrala Gavrilovové pětkrát podání a duel mohla ukončit už v sedmé hře druhého setu. Australanka ale při svém servisu, kdy se hrálo pětkrát přes shodu, odvrátila čtyři mečboly a snížila na 2:5. V dalším gamu si dokonce vypracovala náskok 40:0, Plíšková ale ztrátu podání nepřipustila. V další maratonské hře, v níž byla shoda dokonce šestkrát, proměnila v pořadí osmý mečbol.

Dvouhra - 2. kolo:
Friedsamová (Něm.) - Šafářová (16-ČR) 7:6 (7:5), 6:4,
Petkovicová (Něm.) - Erraniová (13-It.) 6:1, 3:6, 6:4.
Karolína Plíšková (10-ČR) - Gavrilovová (Austr.) 6:2, 6:2,
Makarovová (Rus.) - Vinciová (2-It.) 4:6, 6:4, 6:3,
Brengleová (USA) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 6:4, 6:3.
Kvitová (5-ČR) - Babosová (Maď.) 6:4, 7:6 (7:5),
Mladenovicová (Fr.) - Bacsinszká (4-Švýc.) 6:1, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud