Pavel Novotný
2. ledna 2018 • 19:05

Kolaps wimbledonské šampionky. Muguruzaové z kurtu pomáhali lékaři

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brisbane. Turnaj v Austrálii je pro španělskou tenistku Garbiňe Muguruzaovou synonymem zmaru a těžko uvěřitelné smůly. Již čtyři roky po sobě zde totiž úřadující wimbledonská šampionka skončila po skreči některého ze zápasů. Nejinak tomu bylo i v letošním roce. Ale tentokrát to bylo pro světovou dvojku hodně bolestné loučení. V zápase druhého kola se Srbkou Kruničovou skončila po křečích v celém těle v péči lékařů.



První soupeřkou nové sezony pro Garbiňe Muguruzaovou byla Srbka Alexandra Kruničová, 53. hráčka světového žebříčku. A souboj dvou čtyřiadvacetiletých tenistek nabídl hodně dramatickou podívanou.

První sadu vyhrála ve velkém vedru za rovnou hodinu hry favorizovaná Španělka 7:5, druhá trvala ještě o pět minut déle a z vítězství v tiebreaku se radovala Kruničová.

V rozhodující sadě přišel klíčový moment utkání za stavu 2:1 pro dvojnásobnou grandslamovou šampionku. Zjevně vyčerpaná Muguruzaová sice soupeřce vzala servis, její pohyb však jasně ukazoval, že do pohody má daleko.

VIDEO: Hodně nepříjemný moment pro Muguruzaovou

To se vzápětí potvrdilo, když venezuelská rodačka nereagovala na lehký return soupeřky do středu kurtu a v bolestech se zřítila k zemi. K nešťastné tenistce okamžitě přispěchali lékaři a po krátkém ošetření Muguruzaová zápas vzdala.

Za skrečí jinak jedné z nejlépe fyzicky připravených tenistek na okruhu stály křeče v lýtkách. "Nechápu to, nikdy jsem s nimi problémy neměla. Hodně nemile mě to překvapilo. Měla jsem problémy už ve druhé sadě, když jsem vedla 2:0. Začala jsem cítit křeče v lýtkách. Chtěla jsem to ale překonat, věřila jsem, že to přejde, ale místo toho se to pořád zhoršovalo. Nakonec jsem měla křeče v celém těle," smutnila po zápase tenistka.

Garbiňe Muguruzaová nebude na Brisbane ráda vzpomínatFoto Reuters

Že turnaj v Brisbane opravdu nepatří mezi její nejoblíbenější, jasně ukazuje výčet jejich zápasů z posledních čtyř let. V minulém roce vzdala kvůli bolestem stehna semifinálový zápas, rok předtím ukončilo její snahu zranění nohy, v roce 2015 pak bolest v kotníku.

"Už tomu vážně nerozumím. Nevím, co k tomu říct. Hrozně mě to mrzí. Moc se do Brisbane vždycky těším, je to první turnaj sezony a pak to končí takto," říkala se slzami v očích bývalá světová jednička.

Jestli Garbiňe Muguruzaová stihne Australian Open, které začíná 15. ledna, zatím není jasné.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud