Pavel Novotný
13. května 2018 • 04:58

Zraněná a vyčerpaná. Zkolabuju, říkala Kvitová. Vydržíš, reagoval kouč

Autor: Pavel Novotný, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve dvanácti dnech sehrála jedenáct vítězných zápasů. Včetně sobotního téměř tříhodinového finálového dramatu v Madridu. Petra Kvitová končila zápas s Nizozemkou Kiki Bertensovou (7:6, 4:6, 6:3) na hranici vyčerpání. "Zkolabuju," říkala česká bojovnice svému kouči během nervydrásajícího třetího setu. Nyní si potřebuje především odpočinout. Bude na to mít před French Open čtrnáct dnů. Z nadcházejícího turnaje v Římě se rozhodla odhlásit. "Jsem vyčerpaná. Musela jsem," řekla Kvitová, která odehrála jedenáct zápasů během dvanácti dnů.



Zažívá sezonu jako z pohádky. Petra Kvitová se v letošním roce dočkala už čtvrtého titulu, vyhrála svůj třicátý zápas. Nikdo není v tomto ohledu lepší.

Sobotní bitva, po které se dvojnásobná wimbledonská šampionka mohla radovat již ze svého 24. vavřínu, ji však dohnala až na samou hranici vyčerpání.

První set trvající hodinu a šestnáct minut měl šťastnější konec pro českou tenistku, která ho vyhrála v tiebreaku 8:6. Ve druhém byla lepší Nizozemka, když zvítězila 6:4.

Drama tak musela rozhodnout až závěrečná sada. V ní vedla Kvitová 2:1, když si na poradu zavolala svého kouče Jiřího Vaňka. "Zkolabuju," říkala vyčerpaná Češka hrající s obvázaným pravým stehenním svalem svému trenérovi.

"Nezkolabuješ! Jsi největší bojovnice na světě, tohle dokážeš. Srdce to dokáže. Musíš vydržet. Každý balon," reagoval Vaněk, který podobným způsobem povzbuzoval Kvitovou už během semifinálového souboje proti Karolíně Plíškové.

Osmadvacetiletá tenistka i přes zjevnou únavu nakonec téměř hodinovou třetí sadu opravdu zvládla, set vyhrála 6:3 a mohla slavit již třetí triumf na turnaji v Madridu. "Já už vážně nemůžu," reagovala po proměněném mečbolu směrem ke kouči Vaňkovi a kondičnímu trenérovi Vydrovi česká bojovnice již s úsměvem na rtech.

"Ani nevím, kde jsem energii vzala. Asi díky tomu, že to bylo finále. Vymačkala jsem ze sebe všechno, co jsem v sobě ještě měla," uvedla poté.

Letos se rodačka z Fulneku může těšit již ze čtvrtého titulu, od začátku roku vyhrála turnaje v Petrohradu, Dauhá a v Praze. Lepší sezonu zažila jen v roce 2011, kdy získala svůj první wimbledonský titul a ovládla i Turnaj mistryň.

Na žebříčku se v pondělí jméno Petry Kvitové objeví na osmé pozici a vzhledem k formě české šampionky to zdaleka nemusí být konečná…

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud