1. ledna 2019 • 17:50

Federer poprvé proti Sereně! Zasypal ji zabijáckými servisy, oba se bavili

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tady výsledek moc lidí nezajímal. Roger Federer ve smíšené čtyřhře na Hopman Cupu nastoupil proti Sereně Williamsové. První vzájemná konfrontace zřejmě nejlepšího tenisty všech dob a hráčky, jež je rovněž absolutní legendou, byla obrovským tahákem. „Zkrátka ohromně úžasné, že jsme si mohli takto zahrát, je to vrchol našich kariér,“ libovala si Američanka, nehledě na to, že švýcarský velikán spolu s Belindou Benčičovou byli úspěšnější 4:2, 4:3(3) a nad Spojenými státy vyhráli i celkově 2:1.



Jsou stejně staří, jejich kariéry jsou doslova napěchované úspěchy. Roger Federer se pyšní 20ti grandslamovými tituly, Serena Williamsová má v tomto ohledu ještě o tři trofeje více. I když už v porovnání s celým startovním polem trochu přesluhují, stále jsou naprostou tenisovou extratřídou.

O tom se mohli diváci naposledy přesvědčit v australském Perthu, kde se koná Hopman Cup. Tradiční soutěž, v níž jeden hráč a jedna hráčka hájí barvy své země. Dohromady se hrají tři zápasy, přičemž ten poslední je smíšená čtyřhra. A právě tento debl byl v duelu mezi Švýcarskem a Spojenými státy americkými skutečnou lahůdkou.

„Byla to skvělá zkušenost, jsem smutná, že už je konec,“ říkala bezprostředně po skončení zápasu přímo z kurtu Williamsová. Federer postával hned vedle ní a culil se. Rovněž stále vstřebával jedinečné okamžiky. Američanka nebyla ani zklamaná z prohry, kterou utrpěla s parťákem Francisem Tiafoem, spíš litovala, že velký zážitek byl tak rychle pryč.

Vždyť považte, kdy jindy zase uvidíte, jak velikán Roger Federer posílá dělový servis na pravděpodobně největší personu ženského tenisu? I samotní aktéři si jedinečnost okamžiku plně uvědomovali.

„Obrovská zábava. Nikdy se nám ještě nepoštěstilo. Zkrátka ohromně úžasné, že jsme si mohli takto zahrát, je to vrchol našich kariér,“ sypala ze sebe sedmatřicetiletá Serena za Federerova přikyvování.

V australském Perthu došlo na nevídaný duel, v němž se proti sobě postavily dvě legendy tenisu. Roger Federer byl v zápase proti Sereně Williamsové tím úspěšnějším.
V australském Perthu došlo na nevídaný duel, v němž se proti sobě postavily dvě legendy tenisu. Roger Federer byl v zápase proti Sereně Williamsové tím úspěšnějším.

Novoroční zápas přinesl oběma hvězdám doposud nepoznané pocity. „Na returnu jsem byl nervózní, protože zkrátka nevíte, co čekat,“ smál se Federer. „Lidé o jejím servisu hodně mluví a já teď viděl, proč ho má tak skvělý. Těžko se v daný moment čte,“ pokračoval rodák z Basileje, kterému ale do řeči skočila Williamsová.

„Ani já jsem nemohla přečíst tvoje podání!“ vypálila a publikum bylo u vytržení. „Máme stejné kvality. Tvůj je trochu lepší,“ navázal Federer.  

Vítěz 99 titulů na okruhu ATP měl pro svou netradiční protivnici jen slova chvály. „Je to skvělá šampionka. Bylo na ní vidět, jak je soustředěná a odhodlaná, a to na ní miluji,“ smekl Federer. Serena Williamsová vracela možná ještě silnější mincí. „Upřímně je tím nejlepším tenistou všech dob. Na kurtu i mimo něj je charismatickým člověkem.“

A jaká byla přímá konfrontace s tenisovými dovednostmi gentlemana bílého sportu? „Jeho servis je ohromně podceňovaný. Má zabijácké podání! Nedá se předvídat. Nemohl by být tím nejlepším bez tak důležité zbraně, jakou je servis. Sleduji ho pořád, ale nikdy jsem nevěděla, jak úžasný je,“ uvedla po jedinečném střetnutí.

V rámci soutěžního zápasu bylo prvním a dost pravděpodobně také posledním. „Chtěla jsem si už během zápasu udělat fotky a přivést na kurt mojí dcerku,“ říkala nadšená Williamsová.

Na společné pózování došlo po utkání. „Selfiečko“ dvou šampionů, z nichž se na 49 minut stali soupeři, rychle obletělo tenisový svět.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud