Jan Jaroch
Premium
1. ledna 2019 • 04:30

Tenisové vyhlídky: Berdych a jeho největší výzva, velká neznámá Kvitová

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do sezony 2019 kráčí velká trojka českého tenisu. Tomáše Berdycha čeká možná největší výzva kariéry, návrat po půlroční pauze, která udělala z někdejšího držáka v top 10 žebříčkového outsidera v Kristových letech. Z Berdychových kruhů jdou nadějné zprávy, zato pohublá Petra Kvitová je velkou neznámou. V pozitivní vliv zahraničních trenérek pak věří Karolína Plíšková, jež prošla na Tenerife španělským drilem Conchity Martinezové a má za sebou možná nejlepší přípravu v kariéře.



Berdych : návrat do top 20 je reálný

V žebříčku se krčí na 71. místě, na Australian Open pak musí obhajovat loňské čtvrtfinále. Bez melbournských 360 bodů by spadl do půlky druhé stovky pořadí ATP. Takové jsou vyhlídky Tomáše Berdycha, který se po půlroční pauze kvůli zranění zad vrátil silvestrovským vítězstvím v Dauhá.

Razantní řešení problému dlouhou pauzou se však ukazuje funkčním. Finalista Wimbledonu z roku 2010 byl schopný bez bolestí odtrénovat měsíc a půl přípravy. Nový kondiční trenér Marek Všetíček ho učí jinému způsobu běhu. Tenisový kouč Martin Štěpánek musel mít radost ze sparingů v Monaku, kde se Berdych utkal například s Davidem Goffinem, Stanem Wawrinkou či mladým Rusem Daniilem Medveděvem. A podle očitých svědků vůbec nezaostával.

Úroveň tenisu je hned od začátku nečekaně vysoká, verva do sportu rovněž. I proto zdroje z tenistova okolí považují návrat do top 20 jako reálný. Zápasy však natrénovat nelze a dá se čekat, že nějaký čas se bude 33letý tenista hledat.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud