8. května 2019 • 21:34

Kvitová postoupila v Madridu do čtvrtfinále! Přehrála Garciaovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová dál kráčí na turnaji v Madridu za obhajobou titulu a drží letos antukovou neporazitelnost. I díky výbornému servisu si v osmifinále ve španělské metropoli poradila dvakrát 6:3 s Francouzkou Caroline Garciaovou a ve čtvrtfinále se utká s Nizozemkou Kiki Bertensovou.



"Mám to tady ráda. Vyhrála jsem tady už třikrát, takže to je skoro jako můj druhý domov a cítím se tady dobře," řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu po utkání dlouhém hodinu a čtvrt, ve kterém při svém servisu ztratila jen deset fiftýnů.

Garciavou zdolala Kvitová letos v Miami 6:3 a 6:3 a stejným výsledkem skončil i zápas v Madridu, jejich první vzájemný na antuce. "Caroline tady loni hrála v semifinále, takže jsem byla připravena na všechno," řekla Kvitová po utkání.

Na kurtu působila soustředěně a prvním úderem naznačila, jak pevná bude na servisu. Duel začala esem a při svém podání dominovala. Jediný brejkbol za stavu 5:3 v první sadě odvrátila a ve druhé sadě přišla při podání jen o tři body.

Turnajová i světová dvojka Kvitová si poradila s Garciaovou popáté v osmi zápasech a bilanci s francouzskými protivnicemi si vylepšila na 22 výher a 11 porážek.

S Bertensovou se utká ve čtvrtek v duelu naplánovaném jako poslední na centrkurtu, nejdříve od 21:30. Nizozemku porazila před čtrnácti dny cestou za titulem ve Stuttgartu a především v loňském finále v Madridu. "Škoda, že se potkáváme už teď. Bylo by hezké si zopakovat finále, ale turnaj je silný," řekla Kvitová.

Kvitová může v případě zisku trofeje v Madridu slavit potřetí v kariéře na okruhu WTA Tour obhajobu titulu. Dosud to dokázala v New Havenu (2014-15) a v Birminghamu (2017-18).

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Madridu - Muži:

Dvouhra - 2. kolo:
Tsitsipas (8-Řec.) - Mannarino (Fr.) 6:2, 7:5, Hurkacz (Pol.) - Pouille (Fr.) 7:5, 6:1. 

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (2-ČR) - Garciaová (Fr.) 6:3, 6:3, Stephensová (8-USA) - Čeng Saj-saj (Čína) 3:6, 6:3, 6:2, Martičová - Vekičová (obě Chorv.) 4:6, 6:3, 3:0 skreč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud