15. června 2019 • 19:10

Tenisového rebela posadili na vozík. S pohybem se trápil, nadchl servisem

Autor: jic
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdo jiný nerozděluje aktuálně tenisovou společnost tak, jako on. Australana Nicka Kyrgiose za jeho chování fanoušci odsuzují, nebo milují. Nyní známý rebel ukázal svou lepší stránku. Na menším turnaji v Londýně dostal od pořadatelů zajímavou možnost zahrát si svůj sport na vozíku. Neváhal ani minutu a výzvu přijal.



Červen je měsícem trávy, alespoň pro tenisty, kterým startuje část sezony na zeleném pažitu s vrcholem ve slavném Wimbledonu. Ani Nick Kyrgios není vyjímkou. Po přechodu z antuky zvolil při adaptaci na nový povrch menší turnaj kategorie challenger v londýnským Surbitonu. Po úvodním vítězství ve čtyřhře s krajanem Thanasim Kokkinakisem se však rychle s diváky rozloučil. Nikoliv však s organizátory.

Pořadatelé spolu s Britským tenisovým svazem si pro známého rebela připravili nečekané překvapení a nabídli mu, aby si vyzkoušel, jaké to je hrát tenis na vozíku. Australan neváhal a výzvu okusit sport pro hendikepované přijal. A výsledek? Žádná legrace to není a zahrát lehký forhend se rázem mění v pořádnou makačku a peklo.

V ruce nebo raketě problém z pohledu Australana nebyl, ale zkoordinovat s úderem zároveň pohyb na vozíku už byla téměř nepřekonatelná překážka a po několika okamžicích snahy Kyrgios své úsilí vzdal. Nicméně nakonec mohl odejít z kurtu s úsměvem ve tváři. Na závěr se mu podařilo podat od základní lajny, čímž překvapil nejen sebe, ale i ostatní přítomné spoluhráče a organizátory celé akce.

Aktuálně 36. hráč světového žebříčku se ze Surbitonu přesunul do německého Stuttgartu, kde se tento týden představil na turnaji už v rámci okruhu ATP. Kyrgios se však německým divákům moc neukázal a po prohře 3:6, 4:6 s Italem Matteem Berrettinim se pakoval hned po prvním kole.

Publiku přichystal alespoň zábavnou vložku, když opět podal spodem a následně v té samé výměně poslal míček na druhou stranu oblíbeným úderem mezi nohami zády ke kurtu...

Nick Kyrgios se raduje po triumfu nad Novakem Djokovičem ve čtvrtfinále turnaje v Acapulku
Nick Kyrgios se raduje po triumfu nad Novakem Djokovičem ve čtvrtfinále turnaje v Acapulku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud