28. února 2019 • 12:25

Nemá respekt! Zlobivý Kyrgios vytočil Nadala, podával spodem i provokoval

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taková tenisová bitva musela bavit. Nick Kyrgios ve druhém kole turnaje v mexickém Acapulku svedl úžasný souboj s Rafaelem Nadalem. Španělskou legendu přetlačil po setech 3:6, 7:6 (2), 7:6 (6) a velkou výhru si patřičně užíval. Zlobivé dítě australského tenisu opět provokovalo. Kyrgios celé utkání brnkal na nervy zkušeného soupeře, mimo jiné vyzkoušel i podání spodem. Fanoušci po vypjatém duelu pískali, 23letý tenista je svými gesty ještě víc dráždil. "Nemá respekt," zlobil se Nadal po utkání. Svému mladšímu soupeři u sítě jen velmi vlažně podal ruku.



Kyrgios ovládl takřka ztracený zápas, ve kterém Nadalovi mimo jiné utekl ze tří mečbolů. Vypjatý duel nabídl spousty emocí, což v zápasech excentrického Australana bývá častým jevem. Favorizovaný Nadal, který turnaj v Mexiku v minulosti už dvakrát vyhrál, nezvládl koncovku zápasu. V závěrečném tiebreaku už vedl 6:3, Kyrgios ale zachránil situaci, vyhrál 8:6 a po závěrečné výměně padl v euforii na zem.

Poražený Nadal v sobě jen těžko dusil naštvání. Kyrgios se celý zápas hlasitě pozbuzoval, diskutoval s rozhodčím, gesty provokoval publikum. Jedním z negativních vrcholů bylo, když si dovolil podat spodem, čímž šokoval překvapeného soupeře.

Fanoušci i kvůli chování nezbedného Australana celý zápas hnali Nadala. V momentě, kdy Kyrgios vyhrál poslední míček, diváci pískali. Australan si nejdřív přiložil prst k ústům, pak zase diváky popichoval, aby pískali ještě hlasitěji.

Jinak ale zápas nabídl úžasný tenis, kde Kyrgios předvedl kvality skvělého hráče s mimořádným potenciálem. "Je to hráč s ohromným talentem," prohlásil zklamaný Nadal po prohraném duelu. "Může vyhrát grandslam a pohybovat se na vrcholu žebříčku. Ale existuje důvod, proč je zatím tam, kde je," prohlásil na adresu aktuálně 72. hráče světového pořadí. "Postrádá respekt k veřejnosti, soupeřovi i sobě samému," pokáral španělský bojovník mladšího rivala.

Kyrgiosovi je nejspíš srdečně jedno, co si o něm druzí myslí. "Neví, jakou cestou jsem si prošel, neví o mě vůbec nic. Tohle nemusím poslouchat," reagoval po zápase na tiskové konferenci. "Hraju nějakým způsobem, on má zase svou hru. Mezi výměnami je velice pomalý. Existuje pravidlo, v jakém limitu musíte jít znovu podávat. Rafa má ale pokaždé své tempo. Nebudu jeho hru dál komentovat."

Po zápase umístil na svůj Instagram fotku pizzy, kterou si porušil do šatny na oslavu vítězství. V dalším příspěvku zase zmínil, že jeho výhra nad Nadalem se dala čekat. "Vůbec o sobě nepochybuji, to za mě dělají jiní lidé. Když hraju takové zápasy, cítím krev," vyjádřil se ke kritice na svou osobu.

Kyrgios je neřízenou tenisovou střelou. Když má den, vymaže z kurtu nejlepší borce, když se mu nechce, zápas odchodí i s bezejmenným hráčem. Také proto zatím nedokáže trvale proskočit do nejužší špičky.

S Nadalem nejdřív hladce ztratil první set (3:6). Na kurt si povolal trenéra s tím, že se necítí dobře. "Ale hrát budu, nebo mě média rozcupují," prohlásil mladý Australan. Pak ale oživl, na kurt nastoupil jako jiný hráč a v dramatické přestřelce nakonec slavného soka přetlačil. V dalším kole ho čeká zkušený Švýcar Stan Wawrinka.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud