18. června 2019 • 15:57

Kristýna Plíšková v Birminghamu míří dál, po letech dojde na sesterskou řež

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Ve druhém kole turnaje na trávě v Birminghamu dojde ve středu na sesterský souboj Karolíny a Kristýny Plíškových. Světová trojka si postup vybojovala již v pondělí, dnes uspěla i Kristýna. Zápas dvou hráček z kvalifikace proti Bulharce Viktoriji Tomovové vyhrála 6:3 a 6:4.



Tenisová dvojčata z Loun nastoupí na kurtu proti sobě v rámci turnajů po dlouhé době. V minulosti se utkávala většinou na nižším okruhu ITF, což bylo naposledy v Grenoblu v roce 2012. O rok později na trávě v Eastbourne Kristýna vyřadila slavnější sestru v kvalifikaci turnaje WTA.

V Birminghamu se nyní utkají po šesti letech v oficiálním zápase. A vítězka pak může narazit na další Češku, pokud Barbora Strýcová v generálce na Wimbledon porazí svoji deblovou spoluhráčku Sie Šu-wej.

Kristýně Plíškové nyní patří ve světovém žebříčku 112. místo a zápas s Tomovovou zvládla bez ztráty servisu. V každém setu jí stačil jediný brejk, utkání zakončila esem.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 1,006.263 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kristýna Plíšková (ČR) - Tomovová (Bulh.) 6:3, 6:4, Görgesová (8-Něm.) - Jastremská (Ukr.) 3:6, 6:4, 6:3, Martičová (Chorv.) - Alexandrovová (Rus.) 6:3, 7:5, Ostapenková (Lot.) - Šwiateková (Pol.) 6:0, 6:2, Ósakaová (1-Jap.) - Sakkariová (Řec.) 6:1, 4:6, 6:3, Putincevová (Kaz.) - Dartová (Brit.) 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:

Strýcová, Sie Šu-wej (2-ČR/Tchaj-wan) - Juraková, Srebotniková (Chorv./Slovin.) 4:6, 6:1, 10:8.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud