12. června 2019 • 19:30

Frustrace po anglicku: hráčky čekaly tři dny na trávu, skončily na betonu

Autor: mck
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je součástí začátku travnaté sezony. Té, která je neodmyslitelně spjatá s létem. Jenže anglický Nottingham je ale logicky spojený také s anglickým počasím. A to je tenisu nepřející. Tento týden jde však o extrém, čerti se žení ve velkém. Na nebi v Británii jsou vidět provazy deště takřka nepřetržitě už od pondělí. První zápas na podniku kategorie WTA International se tak odehrál až ve středu po poledni – o dva dny později. A navíc mimo střižený pažit...



Mimořádně frustrující. Tak by se dala nazvat tenisová situace v Nottinghamu. Zde pravidelně začíná anglická jízda na travnatých dvorcích. U žen pak následuje Birmingham, Eastbourne a samotný Wimbledon.

Pokud se ale některé tenistky chtěly pro nejslavnější turnaj pečlivě dostávat do formy právě ve zmíněném Nottinghamu, neudělaly dobrou volbu.

Kvalifikace na akci se ještě stihla odehrát v řádném termínu. V den startu hlavní soutěže, čili v pondělí, ale začala úřadovat matka příroda. Prudký déšť zavinil to, že pořadatelé překryli kurty plachtou a tak to zůstalo až do středy. Lijáky navíc stihly zkomplikovat situaci celému městu...

Na původně třetí hrací den už byly prognózy přívětivější. Pravděpodobnost přeháněk? 1 procento. Kolem poledne byl travnatý povrch vysvobozen zpod přikrývky. Déšť ustával a zdálo se, že se začne hrát.

Následovala ale další facka - další, pro venkovní tenis smrtelná, várka dešťových kapek.  

Organizátoři měli opět těžkou hlavu. A tak se rozhodli pro radikální - nicméně zřejmě nezbytné - řešení. Travnatý turnaj přesunuli do haly, kde je však místo zeleného povrchu klasický tvrdý podklad. Veškerá příprava na specifické trávě tak de facto vyšla vniveč.

Travnatý turnaj v Nottinghamu se kvůli dešti musel schovat do haly - a na tvrdý povrch...Foto Reuters

Jestli toto „vězení“ v uzavřeném prostoru bude jen jednodenní záležitostí, se teprve uvidí.

Titul na podniku s oficiálním názvem Nature Valley Open loni vybojovala čerstvá vítězka Roland Garros Ashleigh Bartyová. Novopečená světová dvojka však na akci nestartuje. Roli nasazené jedičky plní Francouzka Caroline Garcíaová. 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud