26. února 2020 • 20:40

Na souboj s Kvitovou nedojde, Plíšková v Dauhá podlehla Tunisance

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Dauhá do čtvrtfinále. V náročných větrných podmínkách zdolala po dvou hodinách Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska 6:2, 5:7, 6:1 a o účast v semifinále si zahraje s přemožitelkou Karolíny Plíškové Ons Džabúrovou. Tuniská hráčka ve 3. kole světovou trojku porazila 6:4, 3:6 a 6:3.



Při šestém startu v Dauhá je předloňská vítězka turnaje Kvitová mezi osmičkou nejlepších popáté. Minimálně do čtvrtfinále nepostoupila jen v roce 2016, kdy ji ve 3. kole vyřadila po třísetové bitvě právě Ostapenková. S Lotyškou měla do dneška vyrovnanou bilanci 3:3.

Do sedmého vzájemného duelu Kvitová vstoupila ztrátou podání a prohrávala 0:2, následně ale získala sedm her v řadě. Ve druhém setu se v silných nárazech větru obě hráčky trápily na podání. Kvitová v něm nasbírala šest z celkových devíti dvojchyb a v koncovce set ztratila. Ostapenková měla v zápase jedenáct dvojchyb.

V rozhodující sadě to dlouho vypadalo, že stejně jako ve druhém kole proti Španělce Carle Suárezové uzavře turnajová osmička zápas „kanárem“. Ostapenková ale za stavu 0:5 servis udržela a při podání Kvitové si pak vypracovala i brejkbol, dvojnásobná wimbledonská vítězka však znovu nezaváhala.

„V tomhle větru, který se pořád točil, se nedá hrát nijak takticky. Bylo těžké podávat a bylo to náročné od prvního míče. Musela jsem být trpělivější a zvyknout si. Nejlepší bylo hrát doprostřed,“ řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu.

Plíšková do zápasu s Džabúrovou nevstoupila dobře, ztratila hned první servis a první sadu prohrála za 30 minut. Poté sice vítězka turnaje z roku 2017 dokázala srovnat, ale v rozhodující sadě přišla dvakrát o podání, a i když dokázala první mečbol odvrátit, při druhém už Džabúrová k velké radosti fanoušků na tribunách zápas ukončila.

Výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:

Kvitová (8-ČR) - Ostapenková (Lot.) 6:2, 5:7, 6:1, Bartyová (1-Austr.) - Rybakinová (14-Kaz.) bez boje, Kuzněcovová (Rus.) - Anisimovová (USA) bez boje, Džabúrová (Tun.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6:4, 3:6, 6:3, Bencicová (4-Švýc.) - Putincevová (Kaz.) 6:4, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud