1. července 2020 • 21:00

Tým Plíškové vyhrál i podruhé, v Prostějově rozhodl až závěrečný debl

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až závěrečná čtyřhra rozhodla o vítězství týmu Karolíny Plíškové ve druhém dílu charitativní tenisové soutěže Tipsport Elitě Trophy nad výběrem Petry Kvitové 7:6. Dvojice Karolína Muchová, Markéta Vondroušová porazila Barboru Krejčíkovou s Barborou Strýcovou 6:4, 7:6 a ziskem bonusových dvou bodů otočila nepříznivé skóre 5:6 po dvouhrách. V nich dnes v Prostějově uspěly Kateřina Siniaková i Strýcová a Krejčíková.



Siniaková na úvod třetího dne ukončila výhrou 7:5, 6:4 neporazitelnost Kristýny Plíškové ve dvouhře v soutěži. Strýcová následně vydřela bod v utkání s Terezou Martincovou, kterou zdolala 4:6, 6:3 a 10:6 v super tie-breaku. Vítězka nedávného turnaje u Máchova jezera Krejčíková porazila Karolínu Muchovou 6:4, 3:6 a 11:9.

Siniaková oplatila Kristýně Plíškové porážku z prvního dílu na Štvanici. V Prostějově v dusnu pod zataženou střechou lépe returnovala a sama dobře podávala. „Trošku jsem jí vnutila moji hru a toho si cením. Je super, že stahujeme a budeme bojovat do posledního balonu,“ uvedla 54. hráčka světa Siniaková pro O2 TV.

Barbora Strýcová udolala v super tie-breaku Terezu Martincovou
Barbora Strýcová udolala v  super tie-breaku Terezu Martincovou

Kristýna Plíšková prohrála dvouhru v soutěži poprvé po předchozích čtyřech vítězstvích. Mimo jiné ve středu zdolala i Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Světová jednatřicítka dvouhry Strýcová se dlouho trápila a solidně hrající o sto míst horší Martincová získala první set. Od druhé sady začala světová deblová dvojka více zkoušet zkrácení za síť, chodila častěji výměny ukončovat voleji, v koncovce byla odvážnější a duel otočila. „Tahle špatně jsem se dlouho necítila, hrozně tvrdě. Vybojovaný zápasy jsou nejlepší pro psychiku,“ uvedla Strýcová.

V prvním setu Krejčíková otočila stav 2:4 na 6:4. Ve druhém na brejk odpovědět nedokázala, ale uspěla v super tie-breaku. Při prvním mečbolu ji ještě 26. hráčka světa Muchová prohodila, ale při druhém poslala bekhend do autu. „Mám obrovskou radost, protože Karolína hraje prostě dobře. Má strašně nepříjemný styl a jsem ráda, že jsem to dokázala vybojovat,“ pronesla Krejčíková.

V rozhodující čtyřhře, která se hrála bez výhod, prohrál favorizovaný pár Krejčíková, Strýcová úvodní set 4:6. Ve druhém však vedly už 5:0 a zdálo se, že bude ve třetím duelu za sebou rozhodovat super tie-break. Muchová s Vondroušovou ale dokázaly vyrovnat a ve zkrácené hře nakonec uspěly 7:5.

V prvním dílu Elite Trophy v Praze vyhrál tým Plíškové nad výběrem Kvitové 7:4 na zápasy a po dnešním těsném vítězství vede už 2:0. Na Štvanici by se mělo hrát ještě dvakrát, 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července nejspíš na tvrdém povrchu.

Charitativní turnaj tenisových družstev žen Tipsport Elite Trophy v Prostějově:

Černý tým Karolíny Plíškové - Růžový tým Petry Kvitové 7:6

Kristýna Plíšková - Siniaková 5:7, 4:6,
Martincová - Strýcová 6:4, 3:6, 6:10,
Muchová - Krejčíková 4:6, 6:3, 9:11,
Muchová, Vondroušová - Krejčíková, Strýcová 6:4, 7:6 (7:5).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud