5. července 2020 • 12:31

Daviscupový výběr porazil v Poháru přátelství Slováky. Kolář řádil

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté mají nad Slovenskem navrch v souboji o Pohár přátelství. Na antuce pražské Sparty vyhráli muži duel daviscupových týmů 3:2 na zápasy a fedcupový výběr poslala v Bratislavě na tvrdém povrchu do vedení 2:1 Markéta Vondroušová. České týmy vyhrají i zápasy obou kategorií do 14 let a výrazný náskok získaly také dívky do 18 a 16 let.



V projektu obou svazů Spolu pro budoucnost na rozehrání po koronavirové pauze se o víkendu utkává deset týmů - daviscupové a fedcupové výběry a týmy nadějí do 14, 16, 18 a 23 let. Hraje se na dvorcích v Praze, Říčanech a Bratislavě.

Triumf daviscupového týmu zajistili Zdeněk Kolář, který zdolal hladce 6:0, 6:2 Andreje Martina, a Jonáš Forejtek. Ten přidal vítězný třetí bod výhrou nad Filipem Horanským dvakrát 6:4. Slováci už jen korigovali v závěrečné čtyřhře.

V sobotu získal bod Jiří Veselý a neuspěl Lukáš Rosol, dnes poslal kapitán Jaroslav Navrátil na dvorec další hráče. Kolář se odvděčil za šanci skvělým výkonem, výborně returnoval a proměnil za hodinu hry čtvrtý mečbol. "Cítil jsem se výborně, snažil jsem se tvořit hru a to se mi podařilo," řekl Kolář v České televizi.

Loňský vítěz dvouhry juniorů na US Open Forejtek v obou setech duelu s Horanským získal třikrát soupeřovo podání. "Jsem rád, že jsme měli šanci si zahrát. Je to dobrá zkušenost a ještě jsme vyhráli," řekl Forejtek.

Světová osmnáctka Vondroušová si v bratislavském Národním tenisovém centru poradila s Viktórií Kužmovou 6:3, 6:4. "Je super, že se tahle akce koná," řekla loňská finalistka Roland Garros Vondroušová.

Třetí bod zkusí vybojovat Tereza Martincová v utkání s Annou Karolínou Schmiedlovou. Případně rozhodne na závěr čtyřhra.

Výsledky tenisové utkání Česko - Slovensko o Pohár přátelství:

Daviscupové týmy (antuka, Praha):
ČR - Slovensko 3:2
Kolář - Martin 6:0, 6:2, Forejtek - Horanský 6:4, 6:4, Rosol, Veselý - Klein, Zelenay 6:2, 2:6, 9:11.

Tenistky do 23 let (antuka):
ČR - Slovensko 2:2
Sisková - Čisovská 6:2, 2:6, 4:6, L. Fruhvirtová - Morvayová 6:1, 6:1.

Fedcupové týmy (tvrdý povrch, Bratislava):
Slovensko - ČR 1:2
Kužmová - Vondroušová 3:6, 4:6.

Tenisté do 23 let (antuka):
Slovensko - ČR 2:2
Molčan - Macháč 6:2, 2:6, 6:4, Liška - Svrčina 3:6, 4:6.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud