14. července 2020 • 19:26

Kvitová válí na berlínské trávě. Porazila Bertensovou a je ve finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová postoupila na exhibičním turnaji na trávě v Berlíně do finále, v němž si zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Třicetiletá česká tenistka porazila v dnešním semifinále 6:3, 6:2 Kiki Bertensovou z Nizozemska.



Pro Kvitovou je akce v Berlíně alespoň částečnou náhradou za Wimbledon, jenž byl letos kvůli pandemii koronaviru bez náhrady zrušen. V německé metropoli Češka potvrzuje, že tráva je jejím oblíbeným povrchem. V pondělí porazila ve dvou setech domácí Andreu Petkovicovou a dnes nedala prakticky šanci sedmé hráčce světa Bertensové, jež měla v předchozím kole volno.

Dvanáctá tenistka žebříčku Kvitová ztratila nad zápasem kontrolu jen v úvodu druhé sady, kdy jí Nizozemka jedinkrát vzala podání a ujala se vedení 2:0. V dalším průběhu už ale česká levačka zásluhou tvrdých úderů od základní čáry dominovala a po šesti vyhraných gamech za sebou a celkově 50 minutách slavila výhru.

S pátou hráčkou světa Svitolinovou, jež porazila v semifinále 7:6, 6:3 Lotyšku Anastasiji Sevastovovou, se střetne Kvitová na trávě poprvé. V mužském finále se utkají rakouský favorit Dominic Thiem a Ital Matteo Berrettini.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud