11. března 2021 • 13:50

Krejčíková si zahraje o druhé finále kariéry! V Dubaji smetla Potapovovou

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Barbora Krejčíková na turnaji v Dubaji deklasovala 6:0 a 6:2 s Anastasií Potapovovou z Ruska a postoupila do semifinále. O druhou finálovou účast ve dvouhře v kariéře si zahraje s vítězkou duelu mezi Cori Gauffovou z USA a Švýcarkou Jill Teichmannovou.



Pětadvacetiletá Krejčíková si s Potapovovou poradila za 64 minut a v Dubaji zatím neztratila ani set. Díky dnešnímu vítězství má jistotu nového osobního maxima ve světovém žebříčku. V pořadí WTA se z 63. příčky posune minimálně na 50. pozici.

V semifinále Krejčíkovou čeká Gauffová, nebo Teichmannová, které už v Dubaji dokázaly postoupit přes české hráčky. Šestnáctiletá Američanka ve druhém kole vyřadila dvanáctou nasazenou Markétu Vondroušovou a ve třetím Terezu Martincovou. Třiadvacetileté Švýcarce ve druhém kole vzdala zraněná Petra Kvitová.

Krejčíková si zatím finále ve dvouhře na okruhu WTA zahrála jen v roce 2017 v Norimberku, kde prohrála s Kiki Bertensovou z Nizozemska. Ve čtyřhře má česká tenistka na kontě sedm triumfů včetně dvou úspěchů na grandslamech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud