Zdeněk Janda
20. března 2021 • 04:30

Úspěšný klan Kordů: tituly ve dvou sportech, vydělali miliony dolarů

Vstoupit do diskuse
0
  • Veleúspěšná rodina Petra KordyVeleúspěšná rodina Petra KordyFOTO: profimedia

    Grandslamovým titulem Petra příjmení Korda z listin vítězů rozhodně nezmizelo. Čím dál úspěšnější jsou i jeho potomci. Zatímco syn Sebastian jde v otcových stopách a září na kurtech, dcery Jessica a Nelly čím dál víc září mezi golfistkami. A profesionální tenistkou byla i máma úspěšné rodiny.  Projděte si, kdo je kdo... Velký rozhovor s Petrem Kordou čtěte ZDE>>>

  • Otec Petr Korda

    Vítěz Australian Open v singlu i v deblu, na okruhu ATP získal deset turnajových titulů, dalších deset přidal ve čtyřhře.

    Petr Korda Petr KordaFoto ČTK

  • Matka Regina Kordová, za svobodna Rajchrtová

    Někdejší profesionální tenistka, startovala na OH 1998 v Soulu, Nejvyš na žebříčku WTA byla na 26. místě (duben 1991). Její bilance ve dvouhře: 143-98.

    Veleúspěšná rodina Petra KordyFoto profimedia

  • Syn Sebastian Korda (20 let)

    Od roku 2018 profesionální tenista, v únoru byl ve dvouhře na 88. místě žebříčku. Na posledním French Open se dostal až do čtvrtého kola, kde prohrál s Rafaelem Nadalem. V roce 2018 vyhrál juniorku na Australian Open. Letos v lednu si zahrál v Delray Beach první finále turnaje ATP.

    Sebastian Korda Sebastian KordaFoto Profimedia.cz

  • Dcera Jessica Korda (28)

    Od roku 2010 profesionální golfistka, v rámci LPGA Tour vítězka šesti turnajů. Do patnácti let reprezentovala Česko, pak se rozhodla ponechat si americké občanství a nastupuje za USA. Dosud si v golfu vydělala 5 986 962 dolarů. Naposledy v lednu ovládla prestižní Turnaj šampionek v Lake Buena Vista, její sestra Nelly byla těsně třetí. Rodiče jim fandili u hřiště, brácha Sebastian na dálku při turnaji ve Francii.

    Jessica Kordová slaví šestý triumf na okruhu LPGA, vyhrála po třech letech Jessica Kordová slaví šestý triumf na okruhu LPGA, vyhrála po třech letechFoto ČTK / AP / Phelan M. Ebenhack

  • Dcera Nelly Korda (22)

    Od roku 2016 profesionální golfistka, v rámci LPGA Tour vítězka 4 turnajů, reprezentuje USA. Dosud si v golfu vydělala 4 147 605 dolarů, naposledy na konci února ovládla Gainbridge LPGA, na hřišti v Orlandu vyhrála s náskokem tří ran.

    Nelly Kordová ovládla turnaj v americkém Orlandu. Nelly Kordová ovládla turnaj v americkém Orlandu.Foto ČTK/AP

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud