18. května 2021 • 17:30

Skvělá Siniaková! Porazila Serenu Williamsovou a v Parmě je ve čtvrtfinále

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Kateřina Siniaková dokázala jako čtvrtá Češka porazit Serenu Williamsovou. Slavnou Američankou dnes zdolala ve 2. kole antukového turnaje v Parmě 7:6, 6:2 a podruhé v sezoně si zahraje na okruhu WTA ve dvouhře čtvrtfinále.



Třiadvacetinásobnou grandslamovou vítězku Williamsovou v minulosti porazily pouze shodně dvakrát Petra Kvitová a Karolína Plíšková a jednou Klára Koukalová. Siniaková nyní mírně upravila českou bilanci s někdejší světovou jedničkou na 6:51.

„Je to úžasné! Byl to fantastický zápas. Hrála jsem skvěle a jsem ráda, jak jsem zápas dokázala dokončit. Bylo ctí s ní být na kurtu,“ řekla Siniaková po utkání.

V prvním vyrovnaném setu si obě hráčky držely dlouho servis. Siniaková za stavu 4:5 odvrátila vítězným forhendem setbol a po dvojchybě Williamsové šla vzápětí do brejku na 6:5. Při svém podání ještě sadu nedokončila, ale tie-break získala poměrem 7:4.

Ve druhém setu pokračovala Siniaková v dobré hře. Dokázala čelit razantním úderům nejvýše nasazené hráčky, málo kazila a snažila se míče rozhazovat do stran. Dokázala zahrát vítězný úder a čím dál častěji nutit frustrovanou legendu k chybám. Od stavu 2:2 vyhrála Siniaková patnáct bodů v řadě a po jedné z a dalších minel Williamsové proměnila třetí mečbol.

Siniaková ve čtvrtfinále, které si letos zahrála v Istanbulu, narazí na vítězku utkání mezi Němkou Annou-Lenou Friedsamovou a Caroline Garciaovou z Francie. „Každý další zápas bude těžký, protože teď budu pod tlakem. Jsem ale nadšená, že v turnaji pokračuju, a budu se snažit hrát co nejlépe,“ řekla pětadvacetiletá Češka.

Tenisový turnaj žen v Parmě (antuka, dotace 189.708 eur):

Dvouhra - 1. kolo:

Martičová (2-Chorv.) - Gračovová (Rus.) 6:4, 6:2, Gauffová (3-USA) - Kanepiová (Est.) 7:6 (8:6), 7:6 (9:7), Friedsamová (Něm.) - Golubicová (Švýc.) 6:4, 6:7 (1:7), 6:2, Erraniová (It.) - Bogdanová (Rum.) 7:5, 4:6, 6:1.

2. kolo:

Siniaková (ČR) - S. Williamsová (1-USA) 7:6 (7:4), 6:2.

Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud