11. června 2022 • 22:20

Federerův návrat? Stále v mlze. Dělá pokroky, chtěl by na Laver Cup

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Roger Federer po takřka roční pauze stále neví, kdy se bude moci vrátit na kurty. Dvacetinásobný grandslamový šampion přiznal v rozhovoru pro stanici SRF, že tenis musí ještě počkat, zopakoval ale, že by se rád představil na zářijovém Laver Cupu, u jehož zrodu stál.



Čtyřicetiletá tenisová hvězda si zatím občas zahraje jen se svými dětmi, jinak se věnuje převážně rehabilitaci a práci na fyzičce. Po třetí operaci pravého kolena vše postupuje pomaleji. „Byl jsem na operaci na konci srpna a už tehdy mi to bylo jasné. Lidi se mě často ptají, jak to vypadá, a já musím opakovat, že to chce víc času,“ uvedl osminásobný vítěz Wimbledonu.

Při snaze o návrat se chce vyhnout přetížení a opakování problémů. „Musím zůstat trpělivý, ale stále dělám pokroky,“ dodal. Zatím předpokládá, že se na kurty postaví při Laver Cupu, který se bude hrát v Londýně od 23. září, a poté v říjnu na turnaji v rodné Basileji.

Kvůli opakovaným zdravotním problémům odehrál Federer v roce 2020 pouze šest zápasů a vloni třináct. Na kurtech se naposledy představil vloni ve Wimbledonu, v žebříčku ATP se mezi tím propadl na 50. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud