23. července 2022 • 15:28

Pražský turnaj bez grandslamové šampionky. Kvitová stále léčí zápěstí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová se příští týden nezúčastní Livesport Prague Open ve Stromovce. Dvojnásobná wimbledonská vítězka stále léčí poraněné zápěstí a z turnaje se odhlásila. Zánět v zápěstí trápí Kvitovou už přes měsíc, naposledy hrála před třemi týdny na londýnském grandslamu, kde vypadla ve třetím kole.



„Hrát doma je něco velice speciálního, hlavně po tolika letech na okruhu. Bohužel mé zápěstí se ještě úplně nezotavilo, a tak se musím z turnaje odhlásit. Vím, že turnaj bude skvělý a diváci se postarají opět o skvělou atmosféru,“ uvedla Kvitová na instagramu.

Kvitová, která Prague Open vyhrála v roce 2018, měla být po odstoupení olympijské vítězky z Tokia Švýcarky Belindy Bencicové nasazenou trojkou. Nakonec se v soutěži nepředstaví a nebude mít příležitost napravit loňské nepovedené vystoupení ve Stromovce, kdy coby turnajová jednička vypadla v prvním kole.

Letos je nejvýše nasazenou hráčkou světová dvojka Estonka Anett Kontaveitová. Dvojkou v pavouku je Barbora Krejčíková. V soutěži před skončením kvalifikace figuruje šest českých tenistek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud