18. září 2022 • 21:20

Fruhvirtová (17) má první titul na okruhu WTA! Slaví také Siniaková

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je veliká paráda! Sedmnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová získala v Čennaí první titul na okruhu WTA v kariéře. Ve finále porazila 4:6, 6:3 a 6:4 Magdu Linetteovou z Polska. Po více než pěti letech dosáhla na titul také Kateřina Siniaková, v Portoroži udolala 6:7, 7:6, 6:4 Jelenu Rybakinovou, wimbledonskou šampionku.



„Jsem dost v šoku a hledám ta správná slova. Je to neuvěřitelné. Byla tu skvělá atmosféra a je to něco, co si budu navždy pamatovat,“ řekla po utkání na kurtu Fruhvirtová a stěží zadržovala slzy.

V rozhodujícím setu prohrávala už 1:4, ale poté jí pomohlo soupeřčino zranění. Linetteová si dvakrát na kurt zavolala fyzioterapeutku, ale do zápasu už se zpátky nedostala.

Rodačka z Prahy toho plně využila a pěti body za sebou dokonala vítězný obrat. Po pár hodinách tak navázala na úspěch mladší sestry Brendy, která dnes získala titul na turnaji ITF v Itálii.

Fruhvirtová, která si v Čennaí rovněž zahrála premiérové semifinále na okruhu WTA, měla už před finále jistotu, že se poprvé posune do první stovky světového žebříčku. Nyní by si ze 130. příčky měla polepšit na 74. pozici.

Cenný triumf Siniakové

Šestadvacetiletá Siniaková se ve Slovinsku radovala z třetí singlové trofeje v kariéře týden poté, co společně s Barborou Krejčíkovou vyhrála US Open ve čtyřhře a zkompletovala kariérní Grand Slam. Ve dvouhře rodačka z Hradce Králové naposledy triumfovala v roce 2017 v Šen-čenu a Bastadu.

Siniaková se v závěru turnaje v Portoroži musela vyrovnat s náročným programem. Kvůli dešti nemohla podle plánu v pátek nastoupit ke čtvrtfinále, takže v sobotu absolvovala dva duely a celkem pět setů. Navzdory tomu vydolovala potřebné síly i v dnešním finále, které se protáhlo na tři hodiny.

„Ani nevím, jak jsem vyhrála, protože jsem byla hodně unavená. Jen jsem se prostě snažila bojovat o každý bod. Je ve mně spousta emocí, protože jsem tohle vítězství neočekávala,“ řekla Siniaková při slavnostním vyhlášení.

Českou vítězku tak mají oba turnaje WTA Tour hrané tento týden, v indickém Čennaí dnes získala první titul kariéry sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová. Z Portorože si navíc odveze vítěznou trofej i Tereza Martncová, jež vyhrála čtyřhru po boku Ukrajinky Marty Kosťukové.

Pro sedmadvacetiletou Martincovou jde o premiérový titul na okruhu WTA. Loni si neúspěšně zahrála finále singlu na Prague Open, letos nezvládla ani dvě finále ve čtyřhře v Melbourne a Adelaide. S Kosťukovou ve finále porazily 6:4, 6:0 španělsko-slovenskou dvojici Cristina Bucsaová, Tereza Mihalíková.

Vstoupit do diskuse
3

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud