9. dubna 2023 • 08:40

Kvůli dešti hrál Macháč v sobotu dvakrát. Premiéra ve čtvrtfinále mu nevyšla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Macháč vypadl na deštěm poznamenaném turnaji v Houstonu ve čtvrtfinále. Při premiéře mezi nejlepší osmičkou na akci ATP Tour nestačil dvaadvacetiletý český hráč na německého soupeře Yannicka Hanfmanna a podlehl mu hladce 2:6 a 1:6.



Oba tenisté, které ve druhé stovce žebříčku dělí od sebe jen čtyři místa, absolvovali v sobotu kvůli velkému časovému skluzu po vytrvalých deštích druhý zápas. A Macháč po předchozím vítězství dvakrát 6:4 nad domácím Marcosem Gironem duel nezvládl. O devět let staršímu Němci vzdoroval jen 65 minut, poté co v každém setu dvakrát ztratil podání.

Hanfmann, jenž v prvním sobotním duelu překvapivě vyřadil druhého nasazeného Tommyho Paula z USA (7:6, 6:2), si v utkání dvou hráčů z kvalifikace pomohl sedmi esy. Macháče pustil k jedinému brejkbolu, který za stavu 1:3 v prvním setu odvrátil.

Tenisový turnaj mužů v Houstonu (antuka, dotace 718.245 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Hanfmann (Něm.) - Macháč (ČR) 6:2, 6:1, Tiafoe (1-USA) - Kubler (6-Austr.) 6:4, 6:4, Brouwer (Niz.) - Wolf (5-USA) 6:3, 6:4, Etcheverry (8-Arg.) - Garín (Arg.) 6:1, 6:7 (2:7), 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud