3. srpna 2023 • 21:05

Martincová i Nosková jsou v Praze ve čtvrtfinále, obě musely otáčet

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Tereza Martincová a Linda Nosková postoupily po obratech do čtvrtfinále turnaje WTA v Praze. Osmadvacetiletá Martincová porazila Číňanku Jüan Jüe 1:6, 6:2 a 6:2, o deset let mladší Nosková vyřadila přemožitelku Barbory Strýcové Ankitu Rainaovou z Indie 1:6, 7:5, 6:1. Martincová narazí v pátek na Japonku Nao Hibinovou, Nosková vyzve Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou.



Martincová se měla utkat s Jüan Jüe už ve středu, zápas ale déšť odložil na dnešek. České tenistce se první set nevydařil. Neudržela ani jeden ze čtyř servisů a prohrála jej za sedmatřicet minut. Poté odešla na chvíli mimo kurt a pauza jí prospěla. Ve druhém setu získala rodačka z Prahy tři brejky a vynutila si rozhodující sadu.

„Tenis se nehraje na dva sety, ale na tři. A když se set nepovede, člověk se z toho nesmí zhroutit, ačkoliv se necítí. Já se dnes vůbec necítila,“ řekla novinářům Martincová. „Celkově jsem cítila, že jsem fakt hodně nervózní. Je to úplně něco jiného než na všech jiných turnajích. Ačkoliv jsem hrála na Wimbledonu na jedničce, tak jsem nebyla takhle nervózní, jako když teď hraju doma na Spartě druhé kolo,“ doplnila předloňská finalistka turnaje.

Po osmém vyhraném gamu za sebou utekla do vedení 3:0. Jüan Jüe sice ještě snížila na 2:3, Martincová ale pak už dominovala. Po dvou hodinách a šesti minutách proměnila čtvrtý mečbol. Domácí tenistka, startující na volnou kartu, zápas otočila podobně jako v 1. kole s krajankou Gabrielou Knutsonovou.

„Nebudu to určitě zahazovat, že se necítím. Budu se s tím snažit pracovat, abych se z toho dostala a vyhrála, ať to stojí co to stojí,“ uvedla Martincová.

Nosková také neměla dobrý úvod, první set prohrála za 27 minut. Ve druhém dlouho prohrávala a returnovala za stavu 4:5 na udržení v zápase, dokázala však těžké chvíle ustát a díky třem hrám za sebou srovnala. Pak už Nosková přišla o servis jen jednou a využila po necelých dvou hodinách hry druhý mečbol. Na turnaji může zopakovat loňskou semifinálovou účast.

Další čtvrtfinálovou dvojici tvoří Francouzka Alizé Cornetová a Němka Tamara Korpatschová. Zatímco Korpatschová postoupila po skreči Belgičanky Yaniny Wickmayerové za stavu 4:0 v prvním setu, Cornetová zdolala po třech hodinách a 19 minutách Estonku Kaiu Kanepiovou 7:6, 5:7, 6:4. Ve čtvrtfinále je také Rumunka Jaqueline Cristianová, jež vyzve Ukrajinku Katerynu Baindlovou.

Tenisový turnaj žen v Praze (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Nosková (4-ČR) - Rainaová (Indie) 1:6, 7:5, 6:1,
Martincová (ČR) - Jüan Jüe (Čína) 1:6, 6:2, 6:2.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud