12. září 2023 • 09:55

Plíškové nepomohl ani kanár, opět končí v prvním kole. Vypadl i talent

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková vypadla na turnaji v San Diegu v prvním kole. V duelu s Anhelinou Kalininovou nedotáhla obrat, který nastartovala kanárem ve druhém setu, a ukrajinské soupeřce podlehla za dvě a půl hodiny 6:7, 6:0, 3:6. Úvodní kolo nezvládla na okruhu WTA posedmé v sezoně. V Ósace pak dohrála i Linda Fruhvirtová, v dohrávce zápasu prvního kola, který byl v pondělí přerušen za stavu 1:1 na sety kvůli tmě, podlehla Britce Harriet Dartové 5:7, 7:5, 2:6.



Jednatřicetiletá Plíšková nevyužila v úvodní sadě dva setboly a ztratila ji za 70 minut v tie-breaku 4:7, ve druhé ale zlepšila podání a po půlhodině hry vyrovnala na 1:1. Lépe pak vykročila i do rozhodujícího třetího setu, v němž se po brejku ujala vedení 2:1. Výhodu ale nedokázala potvrdit a soupeřka se ziskem čtyř gamů v řadě dostala do vedení 5:2.

První vítězství ve třetím vzájemném zápase s Plíškovou si už Kalininová nenechala utéct a překazila tak vyhlídky na české derby. Ve druhém kole se Ukrajinka utká s Barborou Krejčíkovou, která měla na úvod coby čtvrtá nasazená volný los.

Končí i Fruhvirtová

První sadu vyhrála Dartová v pondělí za 68 minut, druhou stejným poměrem získala po takřka hodině a půl Fruhvirtová. Lépe vstoupila i do dnešního pokračování a ujala se vedení 2:0, další game už ale proti 161. hráčce světa nepřidala. Celkem na kurtu obě soupeřky strávily téměř tři a půl hodiny.

Jediná česká zástupkyně v Japonsku Fruhvirtová by ještě dnes měla nastoupit do čtyřhry.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud