2. října 2023 • 13:57

Starejte se o hráčky! Kvitová hrála do noci, pak naštvaná vypadla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky Petra Kvitová a Linda Nosková skončily na turnaji v Pekingu ve druhém kole. Dvanáctá nasazená Kvitová, která si v čínské metropoli zahrála v roce 2014 finále, podlehla Rusce Ljudmile Samsonovové 4:6, 5:7. Následně si postěžovala na únavu a vyzvala WTA, aby se lépe starala o hráče. Osmnáctiletá Nosková odstoupila kvůli nemoci už před duelem s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.



Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová se proti Samsonovové nemohla opřít o svůj servis a o podání v každém setu dvakrát přišla. Ve druhém vzájemném utkání Samsonovové podlehla za hodinu a 36 minut.

Po zápase si postěžovala na špatně poskládaný program. „Daleko od ideálu. Na kurtu jsem skončila v jednu v noci a odpoledne mám být zase na kurtu, i když se ještě nehrály jiné zápasy prvního kola,“ napsala na instagram. 

„Ozývám se málokdy, ale teď musím říct, že podmínky měly být férovější. Chovejte se líp ke svým hráčkám,“ vyzvala asociaci WTA.  Její příspěvek rychle sdílením podpořila letošní wimbledonská vítězka  Markéta Vondroušová

Vítězka juniorky na Roland Garros 2021 Nosková vyřadila v neděli v úvodním kole domácí Tchien Fang-žan, k dnešnímu duelu s třináctou nasazenou Ostapenkovou už ale nenastoupila. Šampionka pařížského grandslamu z roku 2017 tak do osmifinále prošla bez boje.

Ze sedmi českých tenistek zůstala v Pekingu ve hře už jen Linda Fruhvirtová. V úterý ji čeká šestá nasazená Maria Sakkariová z Řecka.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Muži (dotace 3,798.915 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Zverev (8-Něm.) - Jarry (Chile) 6:1, 6:7 (5:7), 6:3.

Ženy (dotace 8,127.389 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Gauffová (3-USA) - Alexandrovová (Rus.) 7:5, 6:3.

2. kolo:

Samsonovová (Rus.) - Kvitová (12-ČR) 6:4, 7:5, Linetteová (Pol.) - Bradyová (USA) 3:1 skreč, Ostapenková (13-Lot.) - Nosková (ČR) bez boje.

 

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud